Header Ads

Zimonjić za Blicsport: Iznervirale su me dve problematične sudijske odluke - u ključnim trenucima

Foto: RAS Srbija

Zimonjić je bio bolja karika srpsko-rumunskog tima. Znali su to Dodig i Verdasko, pa su više igrali na Merđu kojem je ovo bio drugi ATP meč od Vimbldona prošle sezone.

„Fali mu rutina. Od Vimbldona je odigrao samo jedan meč u najjačoj konkurenciji, u Stokholmu. Baš je šteta što u Kataru nismo odigrali više mečeva, da vežemo nekoliko pobeda. Tek je početak sezone i videlo se da nam fali turnirska rutina, obojici“, kazao je za „Blic“ Zimonjić.

Ziki smatra da je na strani protivnika bila i dobra igra Verdaska koji je u ponedeljak dobio neizvestan meč u singlu.

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

„Verdasko se bukvalno izvukao iz mrtvih u prvom kolu singla. Uspeo je da preokrene potpuno meč u svoju korist. To mu je dalo samopouzdanja, i sada je igrao dobro. Postojale su i te dve problematične sudijske odluke, zbog kojih sam se iznervirao i koje su se desile u ključnim trenucima. Bilo je i nekoliko interesantnih poena u drugom setu, oni su imali sreće. Nekoliko puta su loptice koje su oni zakačili ramom reketa završile na liniji. Ali, uprkos porazu, mislim da ćemo se Merđa i ja dobro slagati, samo da nam krene ta turnirska igra.“

Zimonjić brzo putuje u Sidnej.

„Možda već u sredu krenemo u Australiju, jer postoji mogućnost da se tamo igrau nedelju. Sidnej je generalna proba za Australijan open", završio je selektor Srbije.

(Jelena Medić)

Izvor: Blic Tenis
Омогућава Blogger.