Header Ads

KAKAV MEČ U PODGORICI Budućnost posle dramatične završnice savladala Cedevitu

Nemanja GordićFoto: ABA liga/KK Budućnost / Promo

Košarkaši Cedevite su bili nadomak trijumfa u Podgorici protiv Budućnosti, ali su lošim rešenjima u finišu ostali bez slavlja u gostima. Crnogorski šampion je slavio u prvom meču polufinala plej-ofa sa 84:83 i nalazi se na pobedu od finala.

Filip KrušlinFoto: ABA liga/KK Budućnost / Promo
Filip Krušlin

Neverovatna utakmica viđena je u Podgorici, ekipe su se smenjivale u vođstvu i do samog kraja nije se znalo ko će se na kraju radovati. Kako su se stvari odvijale u "Morači", činilo se da će Cedevita biti ta koja će napraviti brejk na strani i da će naredne subote imati meč loptu za finale.

Hrvatski tim je u poslednjem minutu imao i prednost od četiri poena (79:83), pa je samo bilo potrebno da utakmicu mirno privedu kraju, ali... Pogrešna rešenja u presudnim momentima koštala su Cedevitu trijumfa.

Neizvesnu završnicu je uspeo da obezbedi Nemanja Gordić, koji je trojkom smanjio na 82:83, pa je penal završnica odlučila pobednika. Tragičar je bio Vil Čeri. Amerikanac iz zagrebačke ekipe je promašio oba slobodna bacanja, da bi zatim i napravio faul.

Gordić je oba puta bio precizan i, ispostavilo se, doneo je pobedu Budućnosti od 84:83. Pokušali su gosti i šutem za tri poena u poslednjoj sekundi, no nisu bili precizni, pa je i trijumf u "Morači" ostala samo san.

Budućnost se sada nalazi u veoma dobroj situaciji, pošto u subotu u revanšu može da overi plasman u finale.

Sve na jednom mestu

(Milan Zarić)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.