Header Ads

KRAJ VELIKE SERIJE Federer poražen u finalu Indijan Velsa, Del Potru prva masters titula u karijeri

Huan Martin del PotroFoto: Paul Buck / EPA;

Argentinski teniser Huan Martin del Potro osvojio je prvi masters u karijeri, pošto je u finalu Indijan Velsa pobedio Rodžera Federera sa 6:3, 6:7 (8:10), 7:6 (7:2).

Rodžer FedererFoto: John G. Mabanglo / EPA;
Rodžer Federer

Viđena je neverovatna borba između dva teniska asa koja je trajala dva sata i 45 minuta, a Del Potro je uspeo da nadigra najboljeg svetskog tenisera, ali i da izađe na kraj sa navijačima u Kaliforniji, koji se nisu libili i da mu zvižde tokom pogrešnog servisa.

Ujedno, uspeo je da zaustavi Federerov niz od 17 uzastopnih pobeda, zahvaljujući kojima se i vratio na prvo mesto ATP liste.

Odlično je Argentinac ušao u meč i prvi deo igre rešio posle samo 35 minuta. Presudio je jedan brejk, koji je Delpo napravio u petom gemu i posle toga je mirno priveo ovaj deo igre kraju kraju. Međutim, ostatak meča je bio sve samo lagan za oba tenisera.

Nisu odstupali od cilja, a to je bilo osvajanje prvog mastersa u sezoni, pa stoga i ne čudi što je odluka o pobedniku padala u dva taj-brejka. U drugom setu Del Potro je mogao da završi meč i izbegne odlučujući deo igre, ali...

Imao je jednu meč loptu, no propustio ju je. Međutim, u sličnoj situaciji je protivnik bio u trećem delu, kada je Federer imao tri prilike da se raduje... Napravio je brejk i poveo sa 5:4, zatim je i servirao za meč. Tri puta mu je pobeda bila nadohvat ruke, ali nije uspeo da je prigrabi.

Zato je sve to Del Potro kaznio, izjednačio je na 5:5, a potom i odveo meč u taj-brejk. Tu nije bilo dileme ko će se radovati, pošto je Argentinac poveo sa 5:0, iskoristio drugu meč loptu i savladao Federera.

Tako je došao do 23. trofeja u karijeri, ali prvog mastersa. Podsetimo, poslednji veliki pehar podigao je 2009. godine na US openu, kada je takođe pobedio Federera.

Sve na jednom mestu

(Milan Zarić)

Izvor: Blic Tenis
Омогућава Blogger.