Header Ads

KRUPNIM KORACIMA KA TITULI Suarez i Kutinjo zakucali Malagu za dno, Barsa rutinski do trijumfa

FK BarselonaFoto: Carlos Diaz / EPA;

Fudbaleri Barselone rutinski su sa 2:0 savladali Malagu u 28. kolu Primere i tako na najbolji način napravili uvertiru za revanš meč osmine finala Lige šampiona sa Čelsijem (sreda, 20.45).

Filipe KutinjoFoto: DANIEL PEREZ / EPA;
Filipe Kutinjo

Katalonska ekipa igrala je bez najboljeg igrača Lionela Mesija, koji je dobio trećeg sina Ćiru, ali ni to nije smetalo lideru Primere da lako odnese sva tri boda sa gostovanja.

Igrala je Barsa u "drugoj brzini", jer za većim ubrzanjem nije bilo potrebe. Luis Suarez je doveo Barsu u vođstvo pogotkom u 15. minutu meča.

Filipe Kutinjo, najskuplje pojačanje katalonskog kluba, duplirao je prednost lidera šampionata prelepim pogotkom petom na asistenciju Dembelea.

Nedugo nakon drugog gola gostiju, igrač Malage Garsija načinio je brutalan start nad Đordijem Albom i dobio direktan crveni karton. To je bio jasan pokazatelj nemoći igrača ekipe koja je prikucana na poslednje mestu tabele.

U nastavku je Barsa smirila igru i rutinski privela utakmicu kraju i zadržala 11 bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca Atletiko Madrid, koji ima utakmicu manje.

Sve na jednom mestu

(B.O.)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.