Header Ads

VELIKA ŠKOLA U INDIJAN VELSU Federer eliminisao Krajinovića za 59 minuta

Filip KrajinovićFoto: Mahmoud Khaled / EPA;

Naš teniser Filip Krajinović nije mogao da napravi senzaciju u trećem kolu Indijan Velsa, pošto je poražen od Rodžera Federera sa ubedljivih 6:2, 6:1.

Rodžer FedererFoto: Koen Suyk / EPA;
Rodžer Federer

Reprezentativac Srbije je do ove runde stigao pobedom nad Mičelom Krugerom u dva seta, dok je Švajcarac na isti način eliminisao Argentinca Federika Delbonisa.

Ali, u prvom susretu sa Rodžerom nije mogao mnogo - uzeo je svega tri gema i videlo se da ovaj put ne može da mu parira. Ipak, ovaj meč, koji je trajao 59 minuta, sigurno će mu poslužiti kao velika škola, jer je odmerio snage sa najboljim na svetu.

Odlično je Krajinović započeo borbu za četvrto kolo, uzeo dva poena na servis prvog tenisera planete, ali je Rodžer kombinacijom vinera i grešaka našeg asa došao do brejka za 0:2.

Ipak, odmah je Filip odgovorio istom merom i oduzeo servis slavnom Švajcarcu strpljivom igrom i dobrim riternom. Onda se opet susreo sa dve brejk lopte uz veliku sudijsku grešku na 15:15.

Linijski arbitar je signalizirao da je Krajinović zgazio liniju prilikom servisa što se nije dogodilo i pored toga je uspeo da izjednači na 2:2.

Međutim, to je bilo sve od njega... Nije igrao na nivou potrebnom protiv Federera, previše je grešio pogotovo iz bekhenda, pogađao je svaki drugi servis, i 36-godišnji as je nanizao četiri gema za 2:6.

Veliki problem je i to što Krajinović nijedan svoj servis gem nije mogao da završi bez brejk prilika. Tako je bilo i peti put zaredom na ovom meču, pa je Federer napravio treći brejk u nizu i oba svoja gema završio sa nulom - 0:3.

Drugi reket Srbije je uspeo samo da prekine tu seriju favorizovanog rivala i tek toliko ublaži eliminaciju u Indijan Velsu.

Sve na jednom mestu

(Nebojša Todorović)

Izvor: Blic Tenis
Омогућава Blogger.