Header Ads

LIGA EVROPE Arsenal je mogao da demolira Atletiko, Španci sa desetoricom i bez trenera izbegli poraz!

FK Arsenal, FK AtletikoFoto: Andy Rain / EPA;

Fudbaleri Arsenala odigrali su nerešeno na "Emirejtsu" protiv Atletiko Madrida sa 1:1, a londonskom timu nije pomogao ni igrač više kojeg je imao 80 minuta.

Umesto dobrog fudbala, početak susreta obeležio je crveni karton fudbalera španskog kluba Šimea Vrsaljka već u 10. minutu. Iznerviran zvog takvog raspleta događaja burno je reagovao i trener gostiju Dijego Simeone, pa je i on isključen, što možete da vidite klikom - OVDE. Ipak, Madriđani su izbegli poraz.

Antoan GrizmanFoto: Tanjug/AP
Antoan Grizman

Od tog momenta na terenu je postojao samo tim Arsena Vengera, koji je u Evropi vodio poslednji meč kao trener Arsenala u Londonu.

Ređale su se šanse pred golom Jana Oblaka koji je odlično branio, ali su se "tobdžije" propisno ispromašivale. Mogle su bar pet puta da zatresu mrežu, umesto čega je to uradio samo Aleksandar Lakazet u 61. minutu posle sjajnog centaršuta Vilšira.

Kako to obično bude u fudbalu, kazna je stigla za promašaje u samom finišu. Atletiko je stigao do velikog remija preko Antoana Grizmana koji odlično istrčao kontru i pobrinuo se za konačnih 1:1 osam minuta pre kraja.

Iako je Atletiko često delovao da je u bezizlaznoj situaciji, sada je u odličnoj pred revanš na svom terenu.

Foto: Guillaume Horcajuelo / EPA;

U drugom meču Marsej je savladao salcburg sa 2:0. Francsuki tim je do prednosti došao u 15. minutu kada je mrežu gostiju zatresao Tovan, a konačnan ishod je postavio Nđi u 63.

Sada je Marsej na korak od plasmana u finale koje se igra u Lionu 16. maja. Revanš mečevi su na programu 3. maja u Austriji i Španiji.

Sve na jednom mestu

(Časlav Vuković)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.