Header Ads

NIŠTA OD ČUDA U POSLEDNJEM KOLU Jokanović i Mitrović moraju zaobilaznim putem u Premijer ligu

Slaviša JokanovićFoto: youtube

Fudbaleri Fulama, čiji je trener Slaviša Jokanović a najboljih golgeter ovog proleća naš reprezentativac Aleksandar Mitrović, nisu uspeli da se u poslednjem, 46. kolu Čempionšipa, plasiraju direktno u Premijer ligu.

Jokanovićevoj ekipi, trećoj na tabeli, bio je potreban trijumf u Birmingemu, ali i poraz drugoplasiranog Kardifa koji je dočekao ekipu Redinga. Nije se desilo ni jedno, ni drugo - Fulam je izgubio sa 3:1, a Kardif je odigrao 0:0.

Fulam je na gostovanju 19-plasiranom timu primio dva gola u prvom poluvremenu, Jutkievič i Din su tada rastužili navijače tima za koji nastupa Mitrović, a iako je naš golgeter imao nekoliko solidnih prilika, u finišu su snovi o direktnom plasmanu u viši rang takmičenja definitivno raspršeni.

Aleksandar Mitrović u dresu FulamaFoto: Profimedia
Aleksandar Mitrović u dresu Fulama

Kerni je u 84. minutu rezultatski primakao goste, no u 89. je Adam vratio Birmingem na dva razlike, što je ozvaničilo odlazak Fulama u baraž, a istovremeno bio razlog za veliko slavlje Kardifovih pristalica, čiji je voljeni klub odigrao 0:0 sa Redingom.

Direktan plasman u Premijer ligu izborili su Vulverhempton sa 99 bodova i Kardif sa 90, a u baraž će Fulam (88), Aston Vila (83), Midlzbro (76) i prvi rival Jokanovića i Mitrovića u tom plej-ofu, šestoplasirani Derbi (75).

Sve na jednom mestu

(Darko Nikolić)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.