Header Ads

TOTI, KAKA, LAMPARD, PIRLO... Fudbal je u 2017. postao siromašniji za ove ASOVE

Foto: RICCARDO ANTIMIANI / EPA; Frančesko Toti

Legenda Rome Frančesko Toti, slavni engleski vezista Frenk Lampard, magični Brazilac Kaka, svetski šampion sa Italijom Andrea Pirlo... Svi oni su okačili kopačke o klin i fudbal je jednostavno siromašniji za istinske majstore ove igre, koji su sezonama unazad oduševljavali publiku širom sveta.

Foto: Daniel dal Zennaro / EPA; Kaka

Poslednji je u penziju otišao Kaka, koji se proslavio u dresu Milana i poslednji je osvajač "Zlatne lopte" pre Lionela Mesija i Kristijana Ronalda koji dominiraju 10 godina unazad.

Brazilac je osvojio skoro sve, Svetsko prvenstvo, Ligu šampiona, Seriju A, Primeru... Fudbalu je rekao zbogom nedavno u 35. godini, po isteku ugovora sa američkim Orlando sitijem.

Foto: MAURIZIO DEGL'INNOCENTI / EPA; Andrea Pirlo

Fudbalski "Mocart" Andrea Pirlo je rešio da odšeta sa terena posle 22 godine stvaranja magije. I on je poput Kake karijeru završio u MLS-u, u dresu Njujork sitija. Sa Italijom je 2006. bio prvak sveta, dva puta je osvajao Ligu šampiona sa Milanom, a dubok trag ostavio je i braneći boje Juventusa.

Foto: RICCARDO ANTIMIANI / EPA; Frančesko Toti

Još jedna italijanska legenda je postala fudalski penzioner. Dovoljno je reći Frančesko Toti, ikona Rome, čovek rođen u Rimu koji je ostvario san i celu karijeru igrao samo za jedan klub. Ponosno je predvodio "vučicu" u 786 utakmica i postigao je 307 golova.

Mogao je više, ali kako je jednom sam rekao "nikada se siromašni roditelji ne napuštaju da biste živeli sa bogatim usvojiteljima". Imao je vrlo emotivan oproštaj na svom Olimpiku, uz suze pred punim stadionom, a sada je direktor u klubu.

Foto: Will Oliver / EPA; Frank Lampard

Frank Lampard je godinama bio simbol engleskog fudbala, kapiten Čelsija, lider, pravi borac. Karijeru je okončao u februaru kao 39-godišnjak u Njujorku. Iz Vest Hema je prešao u Čelsi sa kojim je tokom 13 sezona ostvario istorijske uspehe - tri puta je bio osvajač Premijer lige, podigao je i trofej Lige šampiona i ujedno je najbolji strelac u klupskoj istroiji.

U 2017. godini od fudbalskog terena su se oprostili i dugogodišnji kapiten Bajerna i Nemačke Filip Lam, Španac Ćabi Alonso, te Tomaš Rosicki, Ze Roberto, Dirk Kujt, Viktor Valdez, Martin Demikelis, Alvaro Arbeloa...

Jasno je, fudbal više neće biti isti.

(Nebojša Todorović)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.