Header Ads

ODLIČNA VEST Organizatori tvrde: Nole nastupa za devet dana!

Foto: M. Metlaš / RAS Srbija Novak Đoković

Kako su saopštili organizatori turnira "Taj brejk tens" u Melburnu, naš najbolji teniser će nastupiti na ovoj humanitarnoj egzibiciji, zakazanoj za 10. januar.

Na neobičnom turniru mečevi traju samo jedan set, i to kao taj-brejk do deset poena, pa otuda i ime nadmetanja. Đoković i organizator, Australijanac Nik Kirjos, boriće se sa još šest tenisera za trofej i 250.000 dolara, a zasad je poznato da će još učestvovati i Stan Vavrinka, kao i bivši svetski "broj 1", Lejton Hjuit.

Mečevi se igraju na terenu "Margaret Kort", pred početak Australijan opena, a pored bogatog nagradnog fonda koji su obezbedili sponzori, najveći deo prihoda od ulaznica i TV prava ići će humanitarnoj organizaciji Nika Kirjosa koja pomaže deci sa smetanjama u razvoju.

"Jedva čekam da istrčim na teren i zaigram ovu, veoma zanimljivu vrstu tenisa, ali i da podignem svest o vrednostima za koja se zalaže moja NK fondacija na koju sam izuzetno ponosan. Nova vrsta takmičenja stvarno odgovara mom stilu igre, a mislim da nas čeka odlična zabava, u kojoj će i gledaoci uživati. To će, uz odličnu igru, biti savršen uvod u veliki događaj, Australijan open", rekao je Kirjos ovim povodom.

Đoković je, podsetimo, propustio drugu polovinu takmičarske 2017. zbog povrede lakta, a kada se očekivao njegov povratak, najpre u Abu Dabiju, a onda i u Dohi, on je saopštio da situacija sa laktom nije najbolja, te da sa žaljenjem mora da se povuče i sa jednog, dan kasnije i sa drugog turnira. Uostalom, u kakvom mu je stanju bio lakat, ove odluke i nisu čudile.

(Darko Nikolić)

Izvor: Blic Tenis
Омогућава Blogger.