Header Ads

Lajović tri sata mučio Noletovog dželata, "profesor" se na kraju radovao

Dušan LajovićFoto: Narendra Shrestha / EPA;

Dušan Lajović nije uspeo da prebrodi drugo kolo turnira u Indijan Velsu, u kome ga je Hjeon Čung savladao sa 6:7(9), 6:3, 6:3.

Hjeon ČungFoto: hyeon519 / Instagram
Hjeon Čung

Skoro tri sata trajala je njihova borba, u kojoj je srpski teniser spasao dve set lopte u taj-brejku uvodne deonice, da bi je potom osvojio. To, međutim, nije bilo dovoljno da se eliminiše momak koji je na Australijan openu savladao Novaka Đokovića.

Polufinalista prvog ovogodišnjeg grend slema je u drugom setu sa 3:1 u brejkovima preokrenuo zbivanja u svoju korist, a kada je Lajović uspeo da u trećem periodu uzvrati na "izgubljeni servis" istom merom, i tako priđe na 2:3, južnokorejski teniser je napravio novi brejk i krenuo ka pobedi.

Dušan LajovićFoto: Narendra Shrestha / EPA;
Dušan Lajović

Dušan Lajović je u pretposlednjem odigranom gemu servisima spasao dve brejk/meč lopte, spasao je još dve u devetom gemu trećeg seta, no Čung je kao 26. igrač sveta opravdao ulogu favorita, ali i nadimak "profesor" jer je rešio i ovaj problem.

Sa turnira je eliminisao 91. sa ATP liste, zakazavši tako duel sa Tomašom Berdihom koji je kao 12. nosilac sa 6:1, 6:4 pobedio Maksimilijana Marterera.

Sve na jednom mestu

(Darko Nikolić)

Izvor: Blic Tenis
Омогућава Blogger.