Header Ads

UŽIVO Milojević izvršio tri promene, nema Donalda, Srnića i Jovičića, Zvezda - Napredak 0:0

Vladan MilojevićFoto: EPA/ STR / EPA;

Fudbaleri Crvene zvezde u poslednjem meču 27. kola Superlige Srbije igraju sa Napretkom (18.30), a sva dešavanja sa stadiona "Rajko Mitić" moći ćete da pratite uz Blicsport.

Filip StojkovićFoto: Dušan Milenković / RAS Srbija
Filip Stojković

Prvo poluvreme: Crveno-beli bez završnog udarca, Zvezda - Napredak 0:0

Ofanzivno su fudbaleri Zvezde ušli u meč, najpre je već u drugom minutu Nemanja Radonjić pokušao da ugrozi golmana Petrovića, ali su štoperi Napretka otklonili opasnost.

Nije tu bio kraj ofanzivi crveno-belih, pošto je bilo izuzetno opasno i minut kasnije, kada je Stojković centrirao sa desne strane, a Aleksandar Pešić je u poslednjem trenutku bio izblokiran. Našao se napadač Zvezde u još jednoj dobroj situaciji, šutirao je iskosa sa desne strane, ali je lopta završila pored stative.

Sa druge strane, Kruševljani nisu uspevali da stvore šansu pred golom Milana Borjana, koji je bio prilično besposlen u prvih 15-ak minuta. U jeku velike inicijative crveno-belih fudbaleri Napretka su uspeli ozbiljno da priprete.

Aleksa Vukanović je povukao loptu, prošao pored Vujadina Savića, ali je iskosa sa leve strane šutirao u odlično postavljenog Borjana.

Foto: Dušan Milenković / RAS Srbija

Nije Zvezda uspela da polovinom prvog dela stvori stopostotnu šansu pred golom Nikole Petrovića, koji je ostao nesavladan na našem najvećem stadionu. Sa druge strane, Napredak je pretio preko kontri. Crveno-beli su bacili na muke protivničkog golmana u 34. minutu, koji je nekako uspeo da ukroti slobodan udarac Milijaša.

Kruševljani su uveli meč u ritam koji je njima potpuno odgovorao, pa su maksimalno usporili ritam. Zvezda nije na to uspela da odgovori, pa se rezultat nije menjao u prvom delu.

Crvena zvezda - Napredak 0:0

Stadion: "Rajko Mitić". Sudija: Majo Vujović.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Le Talek, Rodić, Račić, Krstičić, Milijaš, Milić, Radonjić, Pešić.

Napredak: Ni. Petrović, Boranijašević, Simonović, Veškovac, Ne. Petrović, Kostić, Eskić, Ndiaje, Vulić, Vukanović, Nikolić.

Uoči meča:

Crveno-beli su u seriji pobeda u domaćem prvenstvu, a pred meč sa Kruševljanima imaju i veliki motiv - da se revanširaju ekipi koja ih je jedina ove sezone savladala (u prvom delu sezone bilo je 1:0 za "čarapane").

Trener lidera Superlige izvršio je tri promene u odnosu na prehodni meč protiv Vojvodine, pa tako zbog povrede u timu nema Mičela Donalda, dok su na klupi ostali Branko Jovičić i Slavoljub Srnić. Tako će od početka protiv izabranika Milorada Kosanovića zaigrati Uroš Račić, Nenad Milijaš i Nemanja Milić.

Sve na jednom mestu

(Milan Zarić)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.