Header Ads

UŽIVO Novak na novom početku, odlučujuće treći set, Đoković - Danijel 6:7, 6:4 /VIDEO/

Novak ĐokovićFoto: Profimedia

Posle pauze od skoro dva meseca, Novak Đoković je opet na terenu i u drugom kolu Indijan Velsa igra protiv Japanca Tara Danijela. Taj meč pratite uz Blicsport.

Novak ĐokovićFoto: Profimedia
Novak Đoković

Dugo su svi čekali ovaj trenutak - da Nole opet sa reketom bude na terenu, ali u zvaničnom meču. Posle manje operacije lakta desne ruke, konačno se vratio bez zavoja i spreman je za početak novog poglavlja, kao 13. na svetskoj rang listi.

Rival pobedniku ovog meča biće bolji iz duela Kei Nišikori - Leonardo Majer.

TREĆI SET U TOKU Đoković - Danijel 6:7 (3:7), 6:4, 0:0

DRUGI SET Velika borba pripala Novaku, Đoković - Danijel 6:7 (3:7), 6:4

Sjajno je igrao Danijel, potpuno se opustio za razliku od početka meča i koristi Novakovu stegnutost. Ipak, vidljiva je bila ogromna želja kod našeg tenisera koju je pokazivao i kroz emocije.

Ujedno, uspeo je da se vrati od 0:30 i dobije gem - 2:2, iako ne igra na onom nivou sa početka susreta. Na sredini ovog seta imao je Đoković čak 18 grešaka iz bekhenda, što je prosečno jedna po gemu.

I onda konačno - brejk! Ušao je u ritam i terao rivala na greške, pa je posle 75 minuta došao do brejka za vođstvo od 4:3.

Ipak, ništa nije moglo da bude zaleko za njega u ovom meču, već je prilično morao da se pomuči kako bi odveo meč u treći set. Vodio je sa 5:4, Danijel je nizao greške, propustio je dve brejk šanse (drugu tako što je Japanac odlično izašao na mrežu), ali ne i treću za izliv emocija i 6:4.

Pročitajte još:

PRVI SET Nole imao 5:2, Đoković - Danijel 6:7 (3:7)

Odličan početak za Novaka. Sva četiri prva servisa je pogodio i osvojio sva četiri poena, uz jednu bekhend paralelu, koja je njegov zaštitni znak.

Videlo se da Đoković uživa na terenu, ozbiljnog izraza lica, rešen da uspešno započne novo poglavlje u karijeri. Veliku borbu vodili su u drugom gemu i malo je nedostajalo da dođe do brejka, što je uspeo i to sa nulom da povede sa 3:1.

Odlično je igrao naš najbolji teniser, opet je bez izgubljenog poena došao do gema, ovaj put na svoj servis i volej udarcem se pobrinuo za 5:2.

Odolevao je 109. igrač sveta, ušao u ritam i čak izmamio Novakov aplauz posle jedne paralele za 30:30 u devetom gemu. Potom se neverovatno odbranio i došao do brejk prilike, iako je pre toga uzeo ukupno samo dva poena na Đokovićev servis.

Nije sprečio Nole da set ode u neželjenom pravcu, iako je imao precizan smečom, ali sledeći nije bio dovoljno dobar, jer je Danijel opet iz dobre odbrane forhend paralelom stekao novu, drugu brejk šansu, koju je riternom pretvorio u 5:4.

Ne tako davno je bilo 5:2 i imao je Đoković brejk i set loptu, a nedugo zatim na semaforu u Indijan Velsu pisalo je 5:5. Gledao je naš teniser i u dlan desne ruke koju je protresao dva-tri puta, odgovorio je novim vođstvom bez izgubljenog poena, ali su morali u taj-brejk.

I kao da se uvukla nervoza u Novakove udarce, nestala je ona sigurnost iz prvih pola sata, samim tim je to pokrenulo Danijela koji je poveo sa 1:4 i nije posustao u nameri da načini korak ka pobedi - 6:7(3).

Sve na jednom mestu

(Nebojša Todorović)

Izvor: Blic Tenis
Омогућава Blogger.