Header Ads

"ARMEJCI" U BEOGRADU Dženkinsu poništen koš za pobedu, CSKA sedmi put zaredom na fajnal-foru /FOTO/

KK CSKA MoskvaFoto: Sergei Ilnitsky / EPA;

Košarkaši moskovskog CSKA savladali su po treći put ekipu Himkija u plej-ofu Evrolige i sa 89:88 došli su do ukupno 3:1 u pobedama za plasman na fajnal-for Evrolige u Beogradu (18-20. maj).

"Armejci" su slavili na gostujućem terenu posle neverovatno dramatične završnice, u kojoj je domaćem timu poništen pogodak Čarlsa Dženkinsa za trijumf.

Foto: Sergei Ilnitsky / EPA;

Ništa nije slutilo da će biti takav finiš i da će utakmica dobiti rasplet u poslednjim sekundama. Kori Higins je iz neverovatno teške pozicije pogodio za 89:88 i ostalo je 5,7 sekudni pre poslednjeg zvuka sirene.

Himki je krenuo u juriš, Dženkins je istrčao kontru i položio, a koš je poništen - greškom zapisničkog stola vreme nije krenulo i sudije su tako donekle sprečile majstoricu u Moskvi. Puleni Jorgosa Barcokasa ponovljenu akciju nisu iskoristili za veliko slavlje "armejaca" i put u Beograd na sedmi uzastopni fajnal-for Evrolige.

Sam početak uopšte nije nagoveštavao ovakav rasplet... Himki se s vremena na vreme vraćao u ritam, ali je to bilo daleko od rezultatskog egala, pošto je na četiri minuta do kraja treće deonice CSKA imao i 17 poena prednosti.

Nije se predavao čudesni Aleksej Šved, došao je do stote trojke ove sezone u Evroligi i topio minus, a osmom na meču i 36. poenom je priredio nestvarnu završnicu. Za utehu ne može da mu bude to što je bio najefikasniji, dok je Stefan Marković stao na devet poena, tri skoka i dve asistencije za 21 minut.

Foto: Sergei Ilnitsky / EPA;

Da se CSKA pridruži Žalgirisu i Fenerbahčeu u borbi za evropski tron najviše su se pobrinuli pomenuti Higins sa 20, Andrej Voroncevič sa 15, Serhio Rodrigez sa 14, Semen Antonov sa 13 i Vil Klajburn sa 12 poena. "Armejci" u polufinalu čekaju boljeg iz duela Real - Panatinaikos, a Madriđani vode sa 2-1 u pobedama.

Sve na jednom mestu

(B. O.)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.