Header Ads

Evo zašto se Zvezda u Podgorici plaši sudije Javora

Damir JavorFoto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Crvena zvezda - Budućnost 1:1 u pobedama. Do titule ABA lige i plasmana u Evroligu naredne godine potrebna su još dva trijumfa, karavan plej-ofa sada se seli u Podgoricu, gde će se u petak i subotu odigrati treći i četvrti meć. Zvezda se pribojava suđenja, crveno-beli su u prvom duelu u Beogradu uz svoju slabu igru i oštećeni od strane arbitara Boltauzera, Radovića i Hordova u trećoj četvrtini, pa se s pravom plaše da će ih slična sudbina zadesiti i u hali “Morača” u petak (20 sati).

Podgorički duel sudiće Javor, Hordov i Majkić, a treba podsetiti da je Damir Javor ove sezone već oštetio srpskog i regionalnog aktuelnog šampiona u Podgorici. Tada je slovenački arbitar dosudio tehničke greške treneru Dušanu Alimpijeviću i igračima, na šta se Zvezda i žalila. Još je u pamćenju prošla sezona, kada su crveno-beli od istog sudije oštećeni u Zagrebu protiv Cedevite. Tada je Javor bio suspendovan sa dve utakmice zabrane vršenja dužnosti.

Nezadovoljni navijači ZvezdeFoto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija
Nezadovoljni navijači Zvezde

Posebna priča je Iztok Rems, čovek zadužen za delegiranje sudija u ABA ligi. On je šest dana unapred odredio delioce pravde za treći i četvrti plej-of duel! Kako je moguće da su poznati arbitri za četvrti, a da nisu za peti susret, i ko je garantovao Remsu da će biti četvrtog i petog megdana? Ako ih je već određivao za prve dve utakmice, onda je morao i za treću u istom “naletu”.

Prvi meč: Boltauzer (Slovenija), Radović (Hrvatska) i Hordov (Hrvatska)

Drugi: Belošević (Srbija), Pukl (Slovenija) i Koljenšić (Crna Gora)

Treći: Javor (Slovenija), Hordov (Hrvatska) i Majkić (Slovenija)

Četvrti: Radović (Hrvatska), Pukl (Slovenija) i Petek (Slovenija)

blictv_rs/main

0

imasdk

1

0

https://pubads.g.doubleclick.net/gampad/ads?sz=1x1|400x300|640x480&iu=/161634325/Blic_Desktop/Blic_Video_ROS_Safe/VIDEO_Safe&cust_params=kwrds%3D%TAGS%&impl=s&gdfp_req=1&env=vp&output=vast&unviewed_position_start=1&vpos=preroll

Zato postavljamo pitanja Remsu?

1. Kako je moguće da ste već delegirali sudije za prve četiri utakmice finala? Praksa, svuda u Evropi, počev od Evrolige je da se imena sudija objavljuju tek 48 sati pre utakmice, kako se na bilo koji način ne bi remetio njihov integritet? Kako je moguće da se šest dana pre potencijalne četvrte utakmice znaju imena sudija.

2. Zašto su unapred i to za četiri, a ne na primer za svih mogućih pet utakmica delegirane sudije? Šta je bio cilj za odstupanje od ove prakse?

Dušan AlimpijevićFoto: A. Dimitrijević / RAS Srbija
Dušan Alimpijević

Na stranu i to što je spisak arbitara za treći i četvrti meč u Podgorici već izašao u medijima, u šta su čitaoci “Blica” već imali uvid.

Oni će suditi u Podgorici

Treća: Javor (Slovenija), Hordov (Hrvatska) i Majkić (Slovenija)

Četvrta: Radović (Hrvatska), Pukl (Slovenija) i Petek (Slovenija)

Sve na jednom mestu

(Nebojša Todorović)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.