Header Ads

JOŠ ČEKA NA POBEDU U 2018. Zimonjić na startu završio takmičenje u Marakešu

Nenad ZimonjićFoto: Teniski savez Srbije / Promo

Nenad Zimonjić zaista nema sreće u ovoj sezoni. Srpski dubl majstor i dalje čeka na prvu pobedu u 2018. godini.

Zimonjić je zajedno sa Špancem Markom Lopezom bio postavljen za druge nosioce na turniru u Marakešu, ali su njih dvojica u prvom kolu izgubili od Francuza Rožera Vazlana i Benoe Pera sa 6:2, 6:4.

Nenad ZimonjićFoto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija
Nenad Zimonjić

Nenad će u junu napuniti 42 godine i na ATP listi najboljih dubl igrača sveta zauzima 64. mesto. Međutim, Zimonjiću baš ne ide u ovoj sezoni. Odigrao je osam mečeva i nikako nije uspevao da trijumfuje. Redom je gubio u Dohi, Sidneju, Australijan openu, Sofiji, Roterdamu, Dubaiju, Majamiju i Marakešu.

Ono što je takođe Zimonjićeva nevolja je što nikako ne može da nađe stalnog partnera. Samo u ovoj godini promenio je šestoricu igrača sa kojima je igrao. Na turnirima u Dohi, Sidneju i Melburnu partner mu je bio Rumun Florijan Merđea, u Sofiji Viktor Troicki, u Roterdamu Rus Andrej Rubljev, u Dubaiju Španac Marsel Granoljers, u Majamiju Britanac Kajl Edmund i napokon u Marakešu Španac Mark Lopez.

Još uvek je neizvesno na kojim turnirima i sa kim će Zimonjić igrati u narednom periodu.

U singl konkurenciji u Marakešu, Srbija nema predstavnika. Od tog takmičenja su, što zbog umora, što zbog povreda odustali Filip Krajinović, Dušan Lajović, Laslo Đere i Viktor Troicki.

Nagradni fond turnira u Marakešu iznosi 501.345 evra.

Sve na jednom mestu

(Jelena Medić)

Izvor: Blic Tenis
Омогућава Blogger.