Header Ads

MOŽE BITI SAMO JEDAN Bjelica i Jokić u borbi za plej-of, evo ko je u dosadašnjim okršajima bio bolji

Nikola JokićFoto: Tanjug/AP

U ligaškom delu NBA lige ostala je još samo jedna dilema - da li će Minesota zaigrati u plej-ofu ili će to, pak, biti Denver? Ovaj meč će se posebno pratiti i u Srbiji, jer će se radovati samo jedan od naših košarkaša, Nemanja Bjelica ili Nikola Jokić.

Nagetsi i Tibervulvsi su uoči ovog duela (četvrtak, 2 sata) potpuno izjednačeni, imaju po 46 pobeda i 35 poraza, pa će njihov međusobni duel odlučiti ko će otići u doigravanje.

Oba tima su u veoma dobroj seriji, nanizali su nekoliko pobeda, u kojima su veliki doprinos dali i naši NBA asovi. Zbog toga i ne čudi što će biti značajni aduti u meču odluke.

Nemanja BjelicaFoto: Tanjug/AP
Nemanja Bjelica

Duel između Denvera i Minesote biće četvrti ovosezonski, a "vukovi" su uspešniji, pošto su slavili u dva navrata. Tim Nemanje Bjelice je u prvom meču slavio sa 112:104, kada je Nikola Jokić zablistao. Imao je 22 poena i devet skokova, dok je učinak krilnog centra "orlova" bio kudikamo skromniji - postigao je poen i uhvatio je tri lopte.

"Vukovi" su i u drugoj utakmici bili bolji, te su slavili posle produžetka sa 128:125. Jokić je i tada imao 22 poena, dok Bjelica nije nastupio zbog povrede.

blictv_rs/main

0

imasdk

1

0

https://pubads.g.doubleclick.net/gampad/ads?sz=1x1|400x300|640x480&iu=/161634325/Blic_Desktop/Blic_Video_ROS_Safe/VIDEO_Safe&cust_params=kwrds%3D%TAGS%&impl=s&gdfp_req=1&env=vp&output=vast&unviewed_position_start=1&vpos=preroll

Seriju Minesote Denver je prekinuo u poslednjem ligaškom meču slavivši na svom terenu sa 100:96. U toj utakmici su veoma dobre partije pružila oba naša asa. Centar Nagetsa je bio na korak od tripl-dabl učinka (16 poena, 14 skokova i devet asistencija), dok je Bjelica imao 10 poena i sedam skokova.

Statistika je na strani "vukova", ali ona neće mnogo značiti u presudnom meču sezone. Ulog je ogroman - pobednik dobija sve (ide u plej-of), poraženi odlazi na odmor.

Jedno je sigurno, Srbija će imati jednog predstavnika u doigravanju, pa nema dileme da će naši ljudi imati dovoljan razlog da se bude i uživaju u njegovim partijama.

Sve na jednom mestu

(Milan Zarić)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.