Header Ads

NEOSVOJIVA TVRĐAVA Zvezdi treba bar jedna pobeda u Podgorici, a ovoliko je puta Budućnost izgubila kod kuće

KK Crvena zvezda, KK BudućnostFoto: A. Dimitrijević / RAS Srbija

Košarkaši Crvene zvezde uspeli su da u drugom meču finala plej-ofa ABA lige savladaju Budućnost i tako su izjednačili rezultat na 1:1 u seriji. Naredna dva meča igraju se u Podgorici, u petak (20 sati) i u subitu (21 sat).

Podgoričani su uspeli da naprave brejk na gostovanju u hali "Aleksandar Nikolić" i došli su u situaciju da na svom terenu mogu da dođu do titule. Izabranici Dušana Alimpijevića, sa druge strane, moraju da dobiju bar jedan meč kako bi zadržali šanse da odbrane naslov prvaka ABA lige.

Detalj sa meča između Crvene zvezde i BudućnostiFoto: A. Dimitrijević / RAS Srbija
Detalj sa meča između Crvene zvezde i Budućnosti

Lako je to reći, ali mnogo teže i učiniti, pošto je "Morača" za košarkaše Budućnosti ove sezone gotovo neosvojiva tvrđava. Naime, Podgoričani su su 22 puta ove sezone igrali na svom terenu i doživeli su samo TRI poraza!

U regionalnom takmičenju su posebno dominantni, jer na 13 utakmica nisu osetili gorčinu neuspeha, već su sve utakmice rešili u svoju korist. Između ostalog, nadigrali su i Zvezdu u neizvesnoj završnici u ligaškom delu takmičenja.

blictv_rs/main

0

imasdk

1

0

https://pubads.g.doubleclick.net/gampad/ads?sz=1x1|400x300|640x480&iu=/161634325/Blic_Desktop/Blic_Video_ROS_Safe/VIDEO_Safe&cust_params=kwrds%3D%TAGS%&impl=s&gdfp_req=1&env=vp&output=vast&unviewed_position_start=1&vpos=preroll

Jedine poraze doživeli su u Evrokupu, pa su u "Morači" uspeli da slave samo Bajern, Lokomotiva Kubanj i Darušafaka. Koliko su to ozbiljni protivnici, svedoči podatak da su Bavarci stigli do polufinala evropskog takmičenja, dok su preostala dva kluba došla do borbe za trofej i plasman u Evroligu.

Na Crvenoj zvezdi je težak zadatak, ali košarkaši srpskog i regionalnog šampiona znaju šta im je činiti ako žele da i naredne sezone igraju u elitnom takmičenju.

Sve na jednom mestu

(B. O.)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.