Header Ads

URNEBESNO "Blic" na pozorišnoj predstavi "Ćiro Blažević" /FOTO/

Miroslav Ćiro BlaževićFoto: Promo

Miroslav Ćiro Blažević u Beogradu! Proslavljeni jugoslovenski i hrvatski fudbalski trener u petak uveče bio je u Srbiji, na daskama koje život znače, a glumio ga je Zeničanin Tarik Filipović.

"Hrvatski milijunaš" je u Ustanovi kulture "Vuk Karadžić" odigrao sjajnu ulogu Ćira Blaževića u istoimenoj predstavi, u kojoj je za 90 minuta uspeo da ispriča neverovatnu životnu priču i Blaževićev put od rodnog Travnika do penzionerskih dana u Zagrebu.

Urnebesna predstavaFoto: Promo
Urnebesna predstava

Osvrnuo se Filipović na kompletnu, više nego uspešnu Blaževićevu fudbalsku karijeru, brojne uspehe, uspone, ali i padove, kao i sve ono što je neprevaziđenog fudbalskog šarmera i boema obeležilo u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Tarik Filipović kao Ćiro BlaževićFoto: Promo
Tarik Filipović kao Ćiro Blažević

U publici su se našli Savo Milošević, Rasim Ljajić, Dragan Đilas, reditelj Milorad Milinković, glumci Bojan Perić, Branka Petrić, i mnogi drugi.

Filipović se šest puta vratio da otpozdravi publici na bis, dobio je ovacije potpuno zasluženo, jer je apsolutno "skinuo" legendarnog trenera nad trenerima.

Milorad Milinković, Savo Milošević i Tarik FilipovićFoto: Promo
Milorad Milinković, Savo Milošević i Tarik Filipović

U pozorišnoj predstavi je ispričao kako je Ćiro od rodnog Travnika preko vozača kamiona i radnika u fabrici u Švajcarskoj dospeo i u zatvor, o prijateljstvu sa Čarlijem Čaplinom, šampionskoj tituli sa Dinamom, "izgubljenom sinu" Robertu Prosinečkom (nije pojeo svoju trenersku diplomu kao što je obećao), reprezentaciji Hrvatske sa kojom je osvojio treće mesto na Svetskom prvenstvu, uspešnom iskustvu iz Prištine kada su ga navijači u gradu nosili na rukama, Terezi Kesoviji... Uz neizbežne psovke, po kojima je Ćiro i poznat u fudbalskim i sportskim krugovima.

Foto: Promo
Sve na jednom mestu

(Igor Velimirović)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.