Header Ads

UŽIVO Završnica Lige šampiona, "građani" poveli u drugom minutu, pogodio i Džeko, Roma - Barselona 1:0, Siti - Liverpul 1:0

FK Barselona, RomaFoto: Alejandro Garcia / EPA;

Ovog utorka biće poznati prvi učesnici polufinala Lige šampiona nakon što se okončaju revanši između Mančester sitija i Liverpula, odnosno Rome i Barselone. Sva dešavanja sa ovih utakmica možete da pratite uz Blicsport.

ČETVRTFINALE LIGE ŠAMPIONA - REVANŠI

UTORAK

Mančester siti - Liverpul 1:0 - prvi meč 0:3

(Žezus 2)

Roma - Barselona 1:0 - prvi meč 1:4

(Džeko 7)

11' - Uspeli su fudbaleri Liverpula malo da smire ritam meča na "Etihadu", što im je bilo preko potrebno, pa Siti posle gola nije uspevao da stvori stopostotnu šansu.

7' - GOOOOOL! Biće neizvesno i u Rimu! Edin Džeko je u ranoj fazi meča matirao odbranu Barselone i najavio da se Roma neće tek tako pomiriti sa eliminacijom. Napadač "vučice" je pogodio posle centaršuta Danijelea de Rosija i doneo prednost od 1:0.

4' - Što se tiče meča u Rimu, Barselona je krenula da napada od starta, a u šansi se našao Lionel Mesi. Šutirao je sa ivice šesnaesterca, ali je njegov udarac otišao preko gola.

2' - GOOOOOL! Kakav početak utaklmice na "Etihadu"! Odlično je Fernandinjo poslao loptu ka Sterlingu, ovaj je uposlio Žezusa, koji je savladao Karijusa za prednost od 1:0. Nisu fudbaleri Liverpula zamišljali ovakav početak meča.

1' - Siti je od starta krenuo veoma ofanzivno, pošto je Fernandinjo centrirao, ali je Čemberlen uspeo da otkloni opasnost.

POČELE SU UTAKMICE!

20.40 - Siti nije odustao od polufinala Lige šampiona, ali da bi se plasirao u narednu fazu, moraće i da sačuva mrežu na ovom meču. Bitan adut "građana" biće golman Ederson, koji na 19 utakmica ove sezone nije primio gol. Hoće li uspeti da odoli napadima Salaha, Manea i Firmina?

20.34 - Nije teško pogoditi ko je najveća opasnost za odbranu Mančester sitija... Biće to nestvarni Mohamed Salah, strelac čak 38 ovosezonskih pogodaka Liverpula.

20.28 - Andres Inijesta i Lionel Mesi će i na ovom meču biti glavne snage Barse. Oni će ujedno postati prvi igrači, koji će zajedno nastupiti na 100 mečeva u eliti.

20.21 - Katalonci nemaju najbolji skor kada su elitni mečevi u gostima u pitanju. Slavili su samo jedanput na poslednjih šest mečeva. Može li Roma to da iskoristi?

20.13 - Veliki problem za Liverpul je rešen uoči duela sa Mančester sitijem, pošto će od prvog minuta zaigrati Mohamed Salah. Pored njega, "građanima" će se suprotstaviti i: Karijus, Aleksander-Arnold, Van Dajk, Lovren, Robertson, Vajnaldum, Čemberlen, Milner, Mane i Firmino.

20.11 - Mančester siti će do podviga pokušati da dođe sa sledećim timom: Ederson, Voker, Otamendi, Laport, Fernandinjo, B. Silva, De Brujne, D. Silva, Sterling, Sane, Žezus.

20.06 - Uprkos ubedljivom trijumfu na "Nou Kampu", trener Barselone Ernesto Valverde nije hteo ništa da rizikuje. Na teren "Olimpika" izveo je najjači sastav, koji čine: Ter Štege, Semedo, Pike, Umtiti, Alba, Rakitić, Buskets, Roberto, Inijesta, Mesi i Suarez.

20.04 - Kapiten "orlova" će imati veoma težak zadatak, jer mora da zaustavi Lionela Mesija i ostale mađioničare iz Barse. Inače, Kolarov će biti adut trenera "vučice", a pored njega Kataloncima će se suprotstaviti još: Alison, Žezus, Facio, Manolas, Florenci, De Rosi, Najngolan, Strotman, Džeko i Šik.

19.59 - Mančester siti traži čudo u revanšu protiv Liverpula, pošto mora da nadoknadi minus od tri gola iz prvog meča (0:3). U sličnoj situaciji je i Roma našeg Aleksandra Kolarova, koja mora da stigne prednost Barselone od 4:1.

19.57 - Dobro veče i dobro nam došli na novi blog posvećen čettvrtfinalnim mečevima Lige šampiona!

Sve na jednom mestu

(Milan Zarić)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.