Header Ads

VISOKI CILJEVI Odbojkaši i odbojkašice Asa žele odličja na klupskom festivalu mladih u Klagenfurtu

Odbojkašice kluba AsFoto: Odbojkaški klub "As" / Promo

Odbojkaški klub "AS" iz Beograda postoji 14 godina, ostvaruje veoma zapažene rezultate u radu sa mlađim kategorijama i višestruki je osvajač medalja na državnim prvenstvima. Iz tog kluba je potekao veliki broj reprezentativaca koji su branili boje u mlađim kategorijama nacionalnih selekcija.

Mlade odbojkašice beogradskog kluba AsFoto: Odbojkaški klub "As" / Promo
Mlade odbojkašice beogradskog kluba As

Klub koji ima značajne uspehe, planira odlazak na najveći sportski klupski festival mladih u Evropi - "United World Games", koji je na programu od 21. do 24. juna u Klagenfurtu, a na kojem je već učestvovao 2010. i 2011. godine. U međuvremenu to takmičenje je postalo planetarno poznato jer okuplja više od 10.000 mladih sportista iz preko 50 zemalja sveta sa svih kontinenata, koji se takmiče u pet starosnih kategorija u 12 sportova.

Na tom turniru odbojka je najmasovniji sport, a u prilog tome ide podatak da je prošle godine učestvovalo 147 ekipa iz 23 zemlje. Odbojkaši i odbojkašice kluba As su u prethodnim učešćima bili vrlo uspešni i osvojili su veliki broj medalja. Organizacija igara je takva da podseća na Olimpijske igre, jer se otvara defileom svih takmičara na stadionu.

Važno je podvući da sve troškove oko organizacije puta, smeštaja, ishrane i svih pratećih aktivnosti snose roditelji dece, a oni nisu nimalo jeftini - oko 250 evra se mora izdvojiti kako bi dete otišlo na put. Želja kluba je da se uz pomoć sponzora i donatora umanje troškovi učešća i da se na taj način pomogne roditeljima kako bi veći broj dečaka i devojčica učestvovalo na ovom događaju koji propagira zdrav sportski duh i stil života.

Sve na jednom mestu

(B. O.)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.