Header Ads

KAKVA ČAST ZA SRPSKI FUDBAL Milorad Mažić sudi finale Lige šampiona!

Milorad MažićFoto: A. Dimitrijević / RAS Srbija

Najuspešniji srpski fudbalski arbitar Milorad Mažić određen je za glavnog sudiju finala Lige šampiona između Liverpula i Real Madrida, koja se igra 26. maja u Kijevu.

Čelnici UEFA saopštili su ovog ponedeljka da u najznačajnijoj utakmici sezone poverenje poklone deliocu pravde iz Vrbasa, kome će pomagati Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, dok će iza golova biti Nenad Đokić i Danilo Grujić. Rezervi sudija je Nemanja Petrović, a četvrti Francuz Kleman Turpan.

Milorad MažićFoto: A. Dimitrijević / RAS Srbija
Milorad Mažić

Ovo nije prvi put da čelni ljudi evropskog i svetskog fudbala dodele Mažiću neku važnu utakmicu. Naime, on je u finalu Kupu konfederacija 2017. godine delio pravdu na meču između reprezentacija Nemačke i Čilea. Godinu pre toga, sudijska trojka iz Srbije, na čelu sa Mažićem, bila je zadužena za UEFA Superkup susret Reala iz Madrida i Sevilje.

Ipak, ništa ne može da se poredi sa finalom najprestižnijeg klupskog takmičenja na svetu, pa će cela Srbija sa ponosom pratiti borbu za čuveni "učati trofej" jer će na centru biti - naš arabitar, najbolji sudija kog imamo u ovom trenutku.

Sve na jednom mestu

(Predrag Đukanović)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.