Header Ads

NOVI ZVEZDIN TRENER Ko je Milenko Topić, miljenik navijača i čovek koji je pobedio Olimpijakos u Beogradu

Milenko TopićFoto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Novi trener košarkaša Crvene zvezde Milenko Topić zamenio je Dušana Alimpijevića na klupi ekipe sa Malog Kalemegdana za sada kao privremeno rešenje.

Njegov debi na klupi crveno-belih će biti u sredu (18 sati) kada u "Pionir" stiže Borac iz Čačka, ekipa koja je ove sezone nanela jedan od dva poraza Zvezdi. Ukoliko ostvari pobedu njegov tim izbiće na čelo tabele grupe A Superlige.

Milenko Topić u razgovoru sa Stefanom JankovićemFoto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija
Milenko Topić u razgovoru sa Stefanom Jankovićem

Ukoliko se dogodi da Crvena zvezda odbrani titulu šampiona Srbije, postoji mogućnost da Topić dobije poverenje uprave i naredne sezone.

Poznat je kao miljenik navijača, jer je crveno-beli dres nosio u periodu od 1997. do 1999. godine.

Na Mali Kalemegdan je kao igrač stigao zbog izuzetnih partija u ekipi Beočina. Posle epizode u Beogradu, preselio se u Podgoricu, gde se takođe zadržao dve godine, a onda je usledila selidba u Sijenu.

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Potom se 2002. godine vratio u Srbiju, ali u ekipu Hemofarma, pa je zbog sjajnih igara dobio poziv u Olimpiju iz Milana. Drugi put se vratio u Vršac 2004. godine, da bi karijeru završio u Retimnu, gde je bio deo istorijskog klupskog uspeha, jer je došao do finala Kupa Grčke.

Od 2015. godine se aktivno bavi trenerskim poslom, a nakon jednogodišnjeg rada u Segedinu, stigao je na Mali Kalemegdan, gde je do danas vršio funkciju pomoćnog trenera, a sada je dobio dužnost da vodi ekipu Crvene zvezde.

Na jednom meču je zbog isključenja Dušana Alimpijevića imao priliku da vodi tim kao prvi trener, to je bilo u Evroligi u susretu sa Olimpijakosom.

Sve na jednom mestu

(Č. V. / A. B.)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.