Header Ads

DANAS JE DERBI Vladan Milojević oduševljava "delije", ali Zoran Mirković zna samo za uspeh protiv njega /VIDEO/

Fudbal - raznoFoto: A. Dimitrijević / RAS Srbija

Ostavite sada po strani i Ligu šampiona i borbu za Ligu Evrope. I tabelu, jer ona nikada i nije bitna kada na teren izađu Partizan i Zvezda. Ostavite ih, jer - baš ove nedelje, u sedam uveče, na igralište u Humskoj izlaze crno i crveno-beli.

Zoran Bata MirkovićFoto: RAS Srbija
Zoran Bata Mirković

Zoran Mirković kao trener Partizana, nikada nije vodio ekipu protiv Crvene zvezde, pa logično ni protiv Vladana Milojevića. Ali, zna samo za uspeh protiv sadašnjeg stratega ekipe sa "Marakane".

Njih dvojica su bili na suprotnim stranama tog 10. marta 1996, kada je na programu bio 103. "večiti derbi".

Ne propustite:

Igralo se na stadionu Crvene zvezde, pred 50.000 gledalaca sudio je Branimir Babarogić, a na terenu su bili sledeći sastavi.

Vladan MilojevićFoto: M. Metlaš / RAS Srbija
Vladan Milojević

Ljupko Petrović je na megdan najvećem rivalu poslao Zvonka Milojevića, Predraga Stankovića (zamenio ga Puača), Radmanovića (Adžić), zatim Vladana Milojevića koji je trenutni trener Zvezde, te Sakića, Milivojeva (Dejan Stanković), Pantelića, Njeguša, Krupnikovića i Ognjenovića.

Naspram njih ekipa za koju se opredelio Ljubiša Tumbaković: Damjanac, Zoran Mirković koji sada vodi Partizan sa klupe, te Svetličić, Taševski, Bolić (Pažin), Đurić, Vukićević, Nađ (Tomić), Hristić, Ćirić, Čakar (Tešović).

Zvezda je povela pogotkom Krupnikovića iz penala u 32. minutu, no defanzivac crno-belih Pažin, koji je ušao usled povrede Bolića, poravnao je posle gužve u šesnaestercu u 38, da bi Albert Nađ dva minuta pred kraj poluvremena iskoristio dodavanje Ćirća za preokret.

Samo što je počeo drugi deo meča, Čakar je iz slobodnjaka povisio na 1:3, pa je do kraja meča Pantelić jedino uspeo da ublaži poraz crveno-belih u 103. "večitom derbiju". Jedinom u kome su, jedan naspram drugog, dosad bili Vladan Milojević i Zoran Mirković.

Sve na jednom mestu

(Darko Nikolić)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.