Header Ads

KUP ITALIJE Juventus u polufinalu, Miha besneo, VAR uz "staru damu"

Foto: Alessandro di Marco / EPA; Slavlje fudbalera Juventusa

Jeste naš čuvar mreže primio dva gola, ali, ruku na srce, nije ništa mogao da uradi kako bi sprečio napadače Juventusa da postignu gol. Ono što je mogao, odbranio je, između ostalog i nekoliko zicera.

Foto: Andrea di Marco / EPA; Daglas Košta

Fudbaleri Juventusa su od početka utakmice preuzeli inicijativu na terenu i pokazali su da jurišaju na trofej u Kupu. Vođstvo "staroj dami" doneo je Daglas Košta fenomenalnim udarcem u 15. minutu, da bi tačku na meč stavio Mario Mandžukić u 67.

Upravo je i taj pogodak izazvao mnogo kontroverzi, jer mu je prethodio očigledan faul. Upravo su na to ukazivali Siniša Mihajlović i ostali igrači Torina, ali je sudija odlučio da ga prizna.

Foto: Andrea di Marco / EPA; Siniša Mihajlović

Ipak, kako bi se uverio da je zaista sve regularno, pozvao je u pomoć VAR tehnologiju. Nakon pregledavanja snimka nije menjao odluku, što je razbesnelo Mihajlovića, koji je besno gestikulirao.

Ni to nije uticalo na arbitra da promeni odluku, pa je Juventus, mora se konstatovati, zasluženo došao do pobede i plasmana u polufinale. Jednostavno, Torino je samo jednom ozbiljno pripretio, i to kada je u prvom poluvremenu Nijang pogodio stativu, a kada je tako, "bikovi" nisu mogli da se nadaju nečemu većem.

"Stara dama" će do finala pokušati da se domogne preko Atalante, sa kojom se sastaje u polufinalu.

(Milan Zarić)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.