Header Ads

NOVAKOVA SENKA LUTA DOHOM U Kataru ne mogu da prežale što Đoković ne igra /FOTO/

Foto: RAS Srbija

Doha. Januar 2018. Sve je bilo spremno da se dvostruki uzastopni vladar Katar vrati na teren posle šest meseci pauze. Znate već dobro o kome pričamo. Novak Đoković je u Dohi uvek rado viđen gost. Ali bivši svetski broj jedan je samo dan pred početak nadmetanja odlučio da se povuče. Bol u laktu bio je presudan.

Foto: Jelena Medić / RAS Srbija Novakove slike su svuda u Dohi

Nole nije doputovao u Srednji istok, ali njegov duh lebdi na njemu.

- Mora da si razočarana što je Novak odlučio da preskoči dolazak na naš turnir – upitala me je Redab, direktorka pres centra u Dohi.

Potvrdno klimam glavom, ali i dodajem:

- Dobro, nema Noleta, ali i dalje imate pun žreb Srba. Tu su Viktor Troicki, Filip Krajinović i Nenad Zimonjić.

Nasmejala se u znak odobravanja.

- Makar će biti neizvesnija borba za titulu nego u prethodne dve godine! Držaću palčeve vašim igračima. A, Novaka čekamo 2019, da se vrati.

Zaključila je Redab kratak razgovor, ali odmah posle nje, naišla sam na koleginice iz Indije i Amerike. Nije bilo sumnje koje će prvo pitanje da mi postave.

Foto: Jelena Medić / RAS Srbija Nole je zvezda broj jedan u Kataru

- Šta se to dešava sa Novakom? Zaista moraju da promene nešto, pogledajte prvu sedmicu nove sezone. Niko od najboljih igrača ne igra. Endi Marej je otkazao Brizbejn, Rafael Nadal je još rovit, Sten Vavrinka se nije oporavio – jedna od sagovornica i priča, i odgovara.

U Dohi smo razgovarali i sa našim teniserima, Nenadom, Filipom i Viktorom, koji se čuju sa Đokovićem, ali nisu mogli ništa novo da nam kažu.

- Malo smo se dopisivali sa Novakom. On zna šta radi i da nikako ne bi trebalo da igra ako nije potpuno spreman. Neka pauzira koliko je potrebno, samo da se oporavi – u glas su rekli naši momci.

Gde god da ste u Dohi, u stopu će vas pratiti Novakove senke. Bilbordi, sve reklame, ceo grad, teniski klub bio je oblepljen likom Srbina. Svi su iščekivali da ga vide, ali...

Kao što reče jedna od koleginica, nešto će u kalendaru ATP-a morati da se promeni. Suludo je da teniseri moraju da se povlače sa Tura zbog povreda koje su zadobili već na polovini sezone.

Foto: Jelena Medić / RAS Srbija

Da najbolji teniseri trenutno ne mogu da igraju, to svi znamo. Ali, novo pitanje glasi: Ko će sve završiti u bolnici “belog karavana”? Đoković, Nadal, Marej i Raonić su na ivici da propuste Australijan open.

Što se Novaka tiče, i dalje je neizvesno da li će šestostruki vladar Melburna sredinu januara da provede na najmanjem kontinentu na svetu. Iako je stigla potvrda da će igrati na egzibiciji koja prethodi Australiji, pitanja na koja Nole mora da odgovori nisu nimalo laka. Da li je spreman za meč od pet setova na temperaturi od 50 stepeni? Koliko se isplati da rizikuje? Možda je pametnije da pauzira još mesec dana i da se vrati u Indijan Velsu?

Ako se niko od već pomenutih tenisera ne pojavi u Melburnu, vrata ka tituli su širom otvorena Rodžeru Federeru. Da li će Švajcarac još jednom uspeti da zadivi svet ili će mu rekovalescenti pokvariti žurku? Saznaćemo do kraja januara.

(Jelena Medić)

Izvor: Blic Tenis
Омогућава Blogger.