Header Ads

PRESUDNA PROMENA TRENERA Evo kako je Mojes od Arnautovića napravio Vest Hemovu gol-mašinu

Foto: Tanjug/AP Marko Arnautović

Bilić je iz Stouka doveo 28-godišnjeg austrijskog reprezentativca za 28 miliona evra, zajedno sa Havijerom Ernandezom, Pablom Zabaletom i Džoom Hartom.

Ovi igrači su bili dovoljni da predsednik Vest Hema David Sulivan izjavi da želi na polici kluba da ima tri trofeja.

Međutim, uprkos tome što su doveli iskusnije igrače, u želji da uspeh bude trenutan, „čekićari“ se nisu proslavili u utakmicama koje su dolazile. Arnautović je zbog suspenzije propustio bolan poraz od Njukastla, zatim i od Hedersfilda, nakon čega je Bilić bio otpušten.

Mojes je preuzeo kormilo "čekićara", ali nije odmah uspeo da konsoliduje tim, koji je izgubio tri od prve četiri utakmice. Međutim, trijumf od 1:0 nad šampionom Čelsijem, kada je Arnautović  postigao pobedonosni gol, naglasio je povratak Vest Hema u velikom stilu.

„Čekićari“ su od tada slavili na tri od šest odigranih utakmica, na kojima je igrač srpskog porekla postigao pet golova i zapisao prvu ligašku asistenciju.

Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija Marko Arnautović

Ali koja priča se nalazi iza njegove transformacije u igri?

Za Arnautovićev preporod značajno je i to što je promenio stranu na kojoj deluje. Kod Bilića je bio ograničen samo na levu stranu, dok mu je Mojes dao slobodu u igri, pa ima priliku da učestvuje u većem broju prlika.

To je uticalo i ima više pretrčanih kilometara, kao i više ulazaka u šanse, što kod Bilića nije bio slučaj. I od toga su svi profitirali, pa je Vest Hem sada znatno bolje pozicioniran.

Foto: Tanjug/AP Marko Arnautović

Dakle, Arnautović je došao do prepoznatljive igre pod vošstvom novog trenera, a nastavi li u ovom ritmu, nema sumnje da će i "čekićari" dodatno napredovati u Premijer ligi.

(Jovan Vojinović)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.