Header Ads

AGONIJA KOSTIĆEVOG HAMBURGA Bajern brojao do šest, Hofenhajm lako sa Volfzburgom

FK BajernFoto: Philipp Guelland / EPA;

Fudbaleri Bajerna brzo su se vratili na pobednički kolosek posle remija protiv Herte, pošto su u 26. kolu Bundeslige na svom terenu do nogu potukli Hamburg našeg Filipa Kostića - 6:0. Siguran je bio i Hofenhajm, koji je savladao Volfzburg sa 3:0.

Očaj: Filip KostićFoto: DAVID HECKER / EPA;
Očaj: Filip Kostić

Hamburg je u veoma teškoj situaciji, u poslednjih pet kola osvojio je samo bod i daleko je od opstanka u elitnog rangu nemačkog fudbala. Da je klub sa velikom tradicijom u očajnoj formi, svedoči to što je u poslednjih pet mečeva osvojio samo bod, pa je trenutno na sedam od bezbedne zone.

Teško je bilo očekivati da će doći do pozitivnog rezultata protiv Bajerna, ali su navijači kluba sa severa Nemačke priželjkivali svakako prihvatljiviji poraz. Ovaj od 6:0 to svakako nije.

Filip Kostić je odigrao ceo meč za Hamburg, no nije uspeo da spreči brodolom. Bavarci su već u prvom delu razrešili sva pitanja pobednika, pošto su stekli nedostižna tri gola prednosti.

Frank RiberiFoto: Philipp Guelland / EPA;
Frank Riberi

Frank Riberi je započeo goleadu, dok je Robert Levendovski najavio noćnu moru za goste. Međutim, nisu hteli izabranici Jupa Hajnkesa da se zaustave na samo tri gola, pa ni u drugom poluvremenu nisu spuštali nogu sa gasa.

Roben je povisio na 4:0, dok su Riberi i Levandovski stavili tačku na ubedljiv trijumf Bajerna. Pritom, trijumf je mogao da bude i ubedljiviji, ali je poljski napadač promašio penal.

Hofenhajm je potvrdio da nije odustao od plasmana u Ligu Evrope, pošto je na svom terenu lako savladao Volfzburg sa 3:0. Augzburg je u gostima srušio Hanover sa 1:3, dok je bez golova završen meč između Herte i Frajburga.

Sve na jednom mestu

(Milan Zarić)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.