Header Ads

Božidar Đurković o igranju protiv Kosova bez obeležja: Pobednik se traži na terenu, ne na političkom polju

Božidar ĐurkovićFoto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Izvršni odbor Evropske rukometne Federacije doneo je odluku da se kvalifikacioni turnir juniorki u Kragujevcu za Svetsko prvenstvo koje će se narednog leta održati u Mađarskoj odigra bez nacionalnih simbola.

Foto: RSS / Promo

Na turniru u kragujevačkoj hali "Jezero", od 23. do 25. marta, učestvovaće selekcije Srbije, Norveške, Slovačke i tzv. Kosova, a samo pobednik turnira izboriće plasman na poslednje veliko takmičenje za generaciju 1998 u omladinskoj konkurenciji.

U Rukometnom savezu Srbije zadovoljni su odlukom krovne organizacije evropskog rukometa. Kao iskusni organizator najvećih takmičenja u evropskim i svetskim okvirima poput Evropskog prvenstva za seniorke i seniorke 2012, odnosno Svetskog prvenstva za žene 2013. godine, RSS se dokazao kao dobar domaćin svim sportskim gostima.

Prvi čovek našeg rukometa Božidar Đurković uveren je da će kvalifikacioni turnir u Kragujevcu proteći na najbolji mogući način.

- Bez obzira na sporna pitanja koja prevazilaze granice sporta, Rukometni savez Srbije biće i ovog puta dobar domaćin i učiniće sve da se svi učesnici kvalifikacionog turnira u našoj zemlji osećaju kao kod kuće - bezbedno i sigurno. Uvereni smo da neće biti nikakvih problema i da će sve proći u najboljem mogućem redu. Uradićemo sve što je potrebno da se devojke osećaju dobro i da sve protekne u pravoj sportskoj atmosferi. Pobednik se ne traži na političkom polju, već na rukometnom terenu. To je ono što nas sve zanima - kaže predsednik UO Rukometnog saveza Srbije Božidar Đurković.

Sve na jednom mestu

(B. O.)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.