Header Ads

ČAK 17 TROJKI Zvezda sa plus 38 razlike zalečila evropske rane

KK Crvena zvezda, KK CibonaFoto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Košarkaši Crvene zvezde razbili su Cibonu sa 107:69 u pretposlednjem meču 22. kola ABA lige i tako ubedljivo završili ligaški deo.

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Poznati su i parovi plej-ofa, Zvezda će preko Mornara probati da dođe do finala, dok se u drugom polufinalu sastaju Budućnost i Cedevita. Ostaje da se vidi samo ko će imati prednost domaćeg terena u tom susretu, pošto Podgoričani još dočekuju FMP.

Iako duel u hali "Aleksandar Nikolić" nije imao rezultatski značaj, bio je vrlo bitan za pulene Dušana Alimpijevića, jer je došao posle najubedljivijeg evroligaškog poraza ove sezone na gostovanju Barseloni (88:54).

I odigrali su ga toliko ubedljivo da bar malo zaleče katalonske rane, pošto su slavili sa čak plus 38, uz čak 17 pogođenih trojki, što je klupski rekord ove sezone

Uskoro opširnije...

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

POSLEDNJA ČETVRTINA Ubedljiv trijumf, Zvezda - Cibona 107:69

Skoro 60 odsto je Zvezda šutirala trojke, pitanje pobednika je odavno bilo rešeno, samo je ostalo da bude poznat konačan rezultat.

Jasno je bilo i da će crveno-beli preći stotku... Kako su Enis i Dobrić pogodili nove trojke, a ovaj drugi i zakucao, na pet minuta pre kraja bilo je ogromnih 94:58.

Nije imao nameru Enis da stane, vezao je još dve trojke za čak plus 40 (102:62), a na kraju je bilo čak 107:69.

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

TREĆA ČETVRTINA Raspucani crveno-beli, Zvezda - Cibona 82:53

Kako su se igrači vratili iz svlačionica, Feldin je pogodio trojku i dao znak da se prednost uvećava iz minuta u minut.

Razigrani bek je to činio zajedno sa Lesorom koji je gospodario reketom, da bi kapiten Lazić ubacio trojku za plus 22 i 65:43 u 24. minutu.

Bila je rešena Zvezda da što ubedljivije slavi i u tom pogledu su je trojke sjajno služile... Iza linije 6,75 metara je Dobrić bio dva puta precizan, Feldin jednom, a Omić pogotkom iz reketa i blokadom stavio tačku na ovaj kvartal - 82:53.

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

DRUGA ČETVRTINA Bilo je i plus 19, Zvezda - Cibona 48:36 (24:14, 24:22)

Ovu deonicu na poziciji pleja u taboru srpskog i regionalnog šampiona počeo je Dilan Enis i Kanađanin je pogodio dve trojke iz isto toliko pokušaja (Zvezda timski 6/9) za 32:19.

Raspucan je bio bivši igrač Mege i trećom trojkom se pobrinuo za do tada maksimalnih plus 17 i 37:20 početkom 14. minuta.

Kao da je Enis rešio da obeleži ovu četvrtinu, neumoljivo je cepao mrežicu Zagrepčana, pogodio i četvrtu trojku bez promašaja, a u strelce se upisao i Feldin za 42:23. Iako se činilo da će razlika otići preko 20 poena, Cibona je uzvratila serijom 10-0 i naterala Alimpijevića na tajm-aut.

Ročesti je sa poludistance odbio nalet rivala, Bjelica je sa dva plus jedan vratio dvocifrenu prednost, a američki plej polovičnim učinkom sa linije za slobodna bacanja postavio 48:36 na poluvremenu.

PRVA ČETVRTINA Gosti izgubili devet lopti, Zvezda - Cibona 24:14

Zvezda je počela meč u petorci Ročesti, Lazić, Davidovac, Bjelica i Lesor, i za domaćina su trojke pogađali Lazić i Davidovac, dok je Lesor zakucao za 8:3. Nije bilo previše sadržajan prvi deo uvodne četvrtine...

Za nepunih sedam minuta, Cibona je imala čak osam izgubljenih lopti, što su crveno-beli znali da kazne. Bjelica je došao do prvog pogotka iz igre, a Lesor je pogodio posle ofanzivnog skoka, potom i posle odlične odbrane i "krađe" za 15:6.

Pokušali su gosti da se primaknu, ali ih je odbio Dobrić trojkom, da bi Omić na dodavanje Feldina u kontri, u poslednjim sekundama, doneo dvocifrenu prednost - 24:14. Košarkaši Cibone su do prvog obaveznog predaha već izgubili devet lopti.

Sve na jednom mestu

(Jelena Medić/N.T.)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.