Header Ads

KAKVE EMOCIJE Milenković zaigrao umesto Astorija, ceo stadion minut tišine pretvorio u čudesnu pesmu

FK FjorentinaFoto: MAURIZIO DEGL'INNOCENTI / EPA;

Prvi put od tragične smrti kapitena Fjorentine Davidea Astorija, klub za koji je igrao istrčao je na teren. Prvenstveni meč sa Beneventom bio je sve samo ne običan.

Lika Davidea Astorija na zastavi navijača Foto: MAURIZIO DEGL'INNOCENTI / EPA;
Lika Davidea Astorija na zastavi navijača

Krcate tribine stadiona "Artemio Franki" bile su pune onih koji su došli ne samo da bodre "violu", već da odaju počast 31-godišnjem reprezentativcu koji je preminuo u snu od srčanog udara, pre tačno sedam dana, čekajući u Udinama meč sa tamošnjim članom Serije A.

Zahvalnost kapitenuFoto: MAURIZIO DEGL'INNOCENTI / EPA;
Zahvalnost kapitenu

Umesto njega, u odbrani Fjorentine našao se naš mladi fudbaler Nikola Milenković, ali fudbalski meč, čiji je početak bio zakazan za 12.30, isprva je bio u drugom planu. Sećanje na Astorija - u glavnom. Uostalom, svi njegovi saigrači istrčali su na teren noseći dresove sa brojem 13, koji je bio u vlasništvu voljenog kapitena.

Pred uobičajeni minut tišine, na "Artemio Frankiju" čula se pesma koja se obično ne pušta sa tamošnjih zvučnika. Ista pesma koja će se čuti na svim italijanskim stadionima ove nedelje, u čast preminulog kapitena Fjorentine.

"Le rondoni", Luća Dale, pesma je o slobodnom letu. I, njen refren ide ovako:

Sanjaj, sanjaj san u moru snova... Voleo bih da se zavrtim ka nebu i da ponekad, zastanem tu i tamo, da se ugnezdim pod krov, ili mir nadstrešnice. I, da zatvorim oči lako, u noći... Želim da pratim svaki otkucaj srca.

Tom pesmom, čiju melodiju možete čuti klikom na Jutjub snimak koji je pred vama, "viola", Firenca i cela fudbalska javnost Italije ušla je u pomenuti meč. A Astori u istoriju.

Akter ovog meča od prvog minuta je bio i Filip Đuričić, koji na pozajmici igra za Benevento, a prvi pogodak viđen je u 25. minutu, kada je Hugo, glavom posle Saponarinog kornera, obradovao navijače Fjorentine koji su koreografiju u 13. minutu posvetili upravo čoveku koji je nosio dres "viole" sa tim brojem.

Ne treba ni pojašnjavati kome je strelac posvetio pogodak.

Sve na jednom mestu

(Darko Nikolić)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.