Header Ads

MURINJO NADMUDRIO KLOPA Junajtedu 200. derbi, Rašford uradio Liverpulu ono što niko nije 25 godina

Markus RašfordFoto: Tanjug/AP

Jubilarni, 200. okršaj Mančester junajteda i Liverpula, kada se računaju sva takmičenja, pripao je u 30. kolu Premijer lige domaćinu sa Old Traforda. On je do 2:1 (2:0) u duelu drugog i trećeg tima sa prvenstvene tabele došao ranim pogocima Markusa Rašforda.

Markus Rašford slavi jedan od dva pogotka LiverpuluFoto: Peter Powell / EPA;
Markus Rašford slavi jedan od dva pogotka Liverpulu

Posle devet mečeva na kojima nije bio starter, on se odužio treneru Žozeu Murinju na ukazanom poverenju sa dva brza gola.

Najpre je u 14. minutu iskoristio dodavanje Lukakua da umakne Aleksander-Arnoldu, te da se posle driblinga oslobodi tog čuvara i matira Karijusa. Samo 11 minuta kasnije, posle akcije Lukauka i Mate i gužve koja je usledila, Rašford je uspeo da jedan odbitak vešto smesti u mrežu Crvenih.

Rašford postiže gol gostima sa EnfildaFoto: Peter Powell / EPA;
Rašford postiže gol gostima sa Enfilda

Bilo je to prvi put od novembra 1993. da je neki igrač dao Liverpulu dva prvenstvena gola u uvodnih 25 minuta utakmice, a istorija je potom imala još jedan "upliv" u ovaj meč.

Naime, pune 24 godine i poraza od Ipsviča, odnosno čak 266 utakmica u šampionatu, Junajted nije izgubio ako je vodio na poluvremenu, što se samo potvrdilo i na ovom derbiju.

Žoze Murinjo i Jirgen KlopFoto: Tanjug/AP
Žoze Murinjo i Jirgen Klop

Dva šuta Firmina, te jedan pokušaj Van Dajka posle kornera, bilo je sve vredno pomena što je ekipa Jirgena Klopa uradila u prvom delu ovog gostovanja, na kome je strategija Žozea Murinja bila previše dobro osmišljena i sprovedena u delo da bi se ispustio ceo plen. Uostalom, kada najbolji igrač rivala, Mohamed Salah, uputi prvi i jedini šut u 96. minutu, to dovoljno govori o tome kako ga je Portualac "primirio" dobrom taktikom.

U drugih 45 minuta, Liverpul jeste postigao gol, i to kada je Sane u 66. minutu centrirao a Bejli, nespretno a atraktivno, petom savladao svog saigrača Davida de Heu. No, to je bilo sve od drugog najefikasnijeg napada lige (Liverpul je dao 67 golova na 29 prethodnih mečeva u ovom prvenstvu, od čega je efikasnije samo Sitijevih 83).

Nemanja Matić u duelu sa Adamom Lalanom iz LiveprulaFoto: Tanjug/AP
Nemanja Matić u duelu sa Adamom Lalanom iz Liveprula

Naš reprezentativac Nemanja Matić je solidno odigrao svih 90 minuta za Mančester junajted, koji je, umirivši opasni ofanzivni trio Crvenih (Salah - Firmino - Mane), umakao trećeplasiranom rivalu na pet bodova udaljenosti.

Premijer liga, 30. kolo

Subota:

Mančester junajted - Liverpul 2:1 (2:0)

(Rašfrod 14, 25 - Bejli 66 a.g.)

16.00 Everton - Brajton

16.00 Hadersfild - Svonsi

16.00 Njukasl - Sautempton

16.00 VBA - Lester siti

16.00 Vest Hem - Barnli

18.30 Čelsi - Kristal Palas

Nedelja:

14.30 Arsenal - Votford

17.00 Bornmut - Totenhem

Ponedeljak:

21.00 Stok - Mančester siti

Tabela Premijer lige
Tabela Premijer lige
Sve na jednom mestu

(Darko Nikolić)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.