Header Ads

REČ LEGENDE Moka Slavnić: U NBA su mogli da igraju i Ćosić, Dalipagić, Kićanović, Delibašić, Radovanović

Zoran Moka SlavnićFoto: Promo

Naša košarkaška legenda Zoran Moka Slavnić pričao je za "Avaz" o generaciji iz 1980. godine koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama, a dotakao se i NBA lige.

Selekecija tadašnje Jugoslavije, koju su predvodili Slavnić, Dražen Dalipagić, Dragan Kićanović, Krešimir Ćosić i družina, osvojila je najsjajnije odličje pobedom u finalu nad Italijom 86:77. Moka smatra da su bar petorica igrača iz te ekipe mogla u NBA.

- To su, pre svih, Ćosić, Dalipagić, Kićanović, Mirza Delibašić i Ratko Radovanović. Mislim da tada uopšte i nije bilo Evropljana u NBA, ali su posle sve nadoknadili Toni Kukoč, Dino Rađa, Vlade Divac, a pogotovo Dražen Petrović - rekao je Slavnić za "Avaz".

Zoran Slavnić i Dragan KićanovićFoto: screenshot
Zoran Slavnić i Dragan Kićanović

Tim Jugoslavije iz 1980. godine činili su Andre Knego, Dragan Kićanović, Rajko Žižić, Mihovil Nakić, Željko Jerkov, Branko Skroče, Zoran Slavnić, Krešimir Ćosić, Ratko Radovanović, Duje Krstulović, Dražen Dalipagić i Mirza Delibašić.

Inače, Slavnić je u Banjaluci boravio kao gost na turniru Evrolige 3 u košarci u kolicima, za koju kaže da je više od sporta.

- Ljudi nisu ni svesni snage i jačine emocije koju donosi jedan ovakav turnir - dodao je Slavnić i poručio kako prati košarkaška zbivanja u celom regionu.

Sve na jednom mestu

(B.O.)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.