Header Ads

STRAŠNA KONKURENCIJA Stanković nije uvršten u Interovu Kuću slavnih, ali jesu bivši treneri "večitih"

Dejan StankovićFoto: Zoran Ilić / RAS Srbija

Nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković jedan je od 138 kandidata koji nisu odabrani za prve članove Interove Kuće slavnih.

Dejan StankovićFoto: KERIM OKTEN / EPA;
Dejan Stanković

Rekorder po broju nastupa za selekciju Srbije (103) nalazio se u strašnoj konkurenciji vezista zajedno sa Luišom Figom, Sandrom Macolom, Dijegom Simeoneom... a od igrača veznog reda kao pobednik u ovoj trci izašao je - Lotar Mateus.

Uz ovog Nemca, bivšeg trenera Partizana, među četiri prva člana Kuće slavnih "nerazura" uvršten je i bivši strateg Crvene zvezde, Valter Zenga, bivši golman Intera. Pored njih dvojice, milanski klub je još promovisao i čuvenog kapitena Havijera Zanetija, iz redova defanzivaca, i još slavnijeg napadača, Brazilca Ronalda, kao preostale članove "večnog sećanja na legende kluba".

Za ulazak u Interovu Kuću slavnih glasali su navijači putem zvanične internet prezentacije "neroazura".

Stanković je od 2004. do 2013. godine igrao za Inter, u čijem dresu je završio karijeru i osvojio Ligu šampiona, pet titula Serije A, po četiri Kupa i Superkupa Italije i Svetsko klupsko prvenstvo.

Ovom prilikom, povodom 110. godišnjice postojanja kluba, Inter je predstavio i novi logo, koji će biti korišten tokom 2018:

Sve na jednom mestu

(Darko Nikolić)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.