Header Ads

384 MEČA I DECENIJA ČEKANJA Ovaj košarkaš je zaigrao u NBA prvi put sa 32 godine i zaludeo Kobija /FOTO/ /VIDEO/

Andre IngramFoto: Tanjug/AP

Koliko je čovek spreman da se žrtvuje i čeka pravu priliku? To se verovatno svaka osoba na ovoj planeti zapita makar jednom u životu.

To, ipak nije slučaj sa Andreom Ingramom, košarkašem Los Anđeles Lejkersa koga apsolutno ne zanima vreme.

Andre Ingram na meču sa HjustonomFoto: Tanjug/AP
Andre Ingram na meču sa Hjustonom

Posle 384 utakmice u razvojnim NBA ligama i pune dekade dogurao je do elite, i to sa 32 godine. Debitovao je za "jezerdžije" na meču sa Hjustonom (99:105), ali mu to nije skinulo osmeh sa lica.

On je "ruki" koji je dobio šansu na poslednja dva meča ligaškog dela sezone.

Sa 19 poena, asistencijom i tri skoka za oko 30 minuta provedenih na terenu, zaintrigirao je jednog od najvećih košarkaša koji je ikada nosio dres Lejkersa - Kobija Brajanta.

- Dosta onih koji su čitav život podredili košarci, u njegovoj situaciji bi verovatno odavno odustali. Konstantno čekanje i odgovori da nisi dovoljno dobar... To ume da bude ozbiljan mentalni pritisak - oduševljeno je prokomentarisala "Crna mamba" Ingramov nastup.

Andre se potom oglasio, fasciniran čitavim događajem i svim onim što nosi najjača klupska košarka.

Foto: Paul Buck / EPA;

- Osetio sam neku vrstu elektriciteta tamo, bilo je neverovatno. Navijači, svetla - ovo je jednom u životu! - rekao je Ingram.

Lejkersi su preko društvenih mreža tokom čitavog dana ponosno objavljivali njegove fotografije i snimke, uz onu glavnu poruku - hvala ti za inspiraciju.

Sve na jednom mestu

(B. O.)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.