Header Ads

ČANKU ZA ROĐENDAN Magični Vilijams-Gos BLISTAO u šetnji Partizana kroz Dorćol, prvi poraz Dinamika

Najdžel Vilijams-GosFoto: Dušan Milenković / RAS Srbija

Košarkaši Partizana pobedili su Dinamik kao gosti sa 93:82 (29:23, 24:17, 23:20, 17:22) u trećem kolu B grupe Superlige.

Crno-beli su produžili trijumfalnu seriju, dok je ekipa sa Dorćola doživela prvi poraz u susretu dva neporažena tima do ove runde.

Nenad ČanakFoto: A. Dimitrijević / RAS Srbija
Nenad Čanak

Izabranici Nenada Čanka, koji je 24. aprila proslavio 42. rođendan, opravdali su ulogu favorita, odigrali najbolje do sada u Superligi, posle duela sa Vojvodinom i FMP-om i podarili mu najbolji poklon.

Detalj sa meča na DorćoluFoto: Vladan Tegeltija / RAS Srbija
Detalj sa meča na Dorćolu

Domaćin tim koji sa klupe predvodi Miroslav Nikolić rafalno je počeo meč i pogodio pet trojki u prvoj četvrtini, ali slabija odbrana i fantastični Najdžel Vilijams-Gos bili su dovoljni za ubedljivu prednost Partizana.

Blistao je američki plej i za 16 minuta do predaha već postigao 24 poena uz šut 10/13 iz igre, 3/3 za tri, pet asistencija i indeks od čak 30. Kada Gos raspoloženo pleše, onda crno-beli ne moraju da brinu za prednost.

Najdžel Vilijams-GosFoto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija
Najdžel Vilijams-Gos

Na poluvremenu je bilo 53:40 za goste koji su u trećoj deonici slomili otpor Dinamika. Prednost je išla i do plus 24 (71:47) posle novih bravura Gosa i zakucavanja Banđua Sija.

Dorćolci su zapretili u nekoliko navrata i došli do jednocifrenog minusta pred poslednjih 80 sekundi, ali je Partizan preko junaka Vilijams-Gosa sačuvao treći trijumf u Superligi.

Amerikanac je na kraju stao na 35 poena, 12 asistencija i šest skokova za impresivan indeks 52! Si je dodao 19, a Đorđe Gagić 10. U Dinamiku su bolji od ostalih bili Nemanja Krstić sa 19, Petar Rakićević sa 13 i danski centar Jonas Zohore sa 12.

Sve na jednom mestu

(Vladan Tegeltija)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.