Header Ads

DINAMIK - PARTIZAN Crno-beli su maksimalni, Čanak upozorava šta je nedopustivo

Nenad ČanakFoto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Košarkaši Partizana pobedili su Dinamik kao gosti sa 93:82, u trećem meču grupe B Superlige i sada su jedina ekipa sa maksimalnim učinkom.

Trener crno-belih Nenad Čanak zadovoljan je igrom u napadu i protokom lopte.

Miroslav Muta NikolićFoto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija
Miroslav Muta Nikolić

"Vidi se napredak u protoku lopte, 24 asistencije je nešto što nismo imali skoro, u odbrani smo bili na nekom zadovoljavajućem nivou", rekao je Čanak.

Ipak, šef stručnog štaba Partizana imao je i neke zamerke na igru izabranika.

"Jedina briga za nas je što nismo uspeli da rasporedimo minutažu. Nedopustivo je da na naš posed napravimo faul u napadu i damo protivniku šansu da se vrati. Nismo se snašli ni na presing sa udvajanjem", naveo je strateg vicešampiona Srbije.

Dinamik je pokazao da može da se nosi sa najboljima, ali uprkos dobroj partiji nije uspeo da ostvari pobedu. Trener ekipe sa Dorćola Miroslav Nikolić smatra da njegov tim nije mogao više od ovoga.

"Posle dve pobede, naišli smo na jako raspoložen Partizan. Oni su bolji tim, imaju dužu klupu, a mi smo mnogo mladi i neki igrači su imali priliku da protiv crno-belih stiču potrebno iskustvo", rekao je Nikolić.

Veliku razliku uspele su da istope mlade snage Dinamika.

"Mnogo smo grešili, poveli su velikom razlikom. Mi smo pokušavali da stignemo. Moram da kažem da smo smanjili prednost sa mlađim igračima. Čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi" naveo je bivši trener crno-belih.

Sve na jednom mestu

(Vladan Tegeltija)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.