Header Ads

ITALIJANI U ŠOKU Anćeloti odbio da vodi reprezentaciju

Karlo AnćelotiFoto: Michel Euler / Tanjug

Čuveni trener Karlo Anćeloti je, i pored toga što se sastao sa čelnicima Fudbalskog saveza Italije, po svoj prilici odustao od mogućnosti da preuzme klupu "azura".

Kako je nedavno javio "Skaj Sport", Roberto Fabricini i Alesandro Kostakurta, trenutno dva najviša funkcionera u savezu, razgovarali su u Rimu sa trofejnim stručnjakom i preostalo je samo da usaglase sitnice oko finansija. Do tog usaglašavanja, međutim, nije došlo, javlja ovog vikenda "Korijere delo sport".

Fudbalska reprezentacija ItalijeFoto: Tanjug/AP
Fudbalska reprezentacija Italije

Savez je bio spreman da Anćelotiju i pomoćnicima ponudi ukupno pet miliona evra na godišnjem nivou, što je dosta manje od onoga što je zarađivao u minhenskom Bajernu, sa kojim se rastao u septembru 2017.

Bivši trener Milana, Real Madrida, Čelsija i Pari Sen Žermena na kraju je, prema pisanju pomenutog lista, odustao od mogućnosti da preuzme selekciju Italije, koja je bez selektora otkad je, zbog šokantne eliminacije od Švedske u baražu za Svetsko prvenstvo u Rusiji, otišao Đanpjero Ventura.

Kao moguće alternative Anćelotiju, "Korijere delo sport" navodi Roberta Manćinija, trenera Zenita, i Klaudija Ranijerija, koji vodi Nant.

Sve na jednom mestu

(Darko Nikolić)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.