Header Ads

REAL DOVODI FUDBALERA BARSELONE? Navijači sa Nou Kampa će baš biti besni zbog ovog transfera

FK BarselonaFoto: Alejandro Garcia / EPA;

Ne dešava se baš često da neko pređe iz Barselone u Real Madrid, ali jedan takav fudbalski transfer mogao bi da se dogodi ovog leta.

U istoriji dva vodeća španska kluba, 20 fudbalera je najpre igralo za Barsu a posle za "kraljeviće" (poslednji su bili Luis Figo i Albert Selades 2000, Ronaldo (preko Intera) 2002. i Havijer Saviola 2007), a 12 igrača je iz Barselone, što direktno, što posle privremenog boravka u nekom trećem klubu, prešlo u Real (poslednji Samuel Eto 2004, a među ostalima i George Hadži, Robert Prosinečki i Luis Enrike).

Samjuel UmtitiFoto: Andreu Dalmau / EPA;
Samjuel Umtiti

Sada bi to moglo da se dogodi sa Samjuelom Umtitijem, koji je nezadovoljan što mu uprava Barselone ne udovoljava želji da se u novom ugovoru nađe dvostruko veća plata od dosadašnje.

On smatra da je svojim partijama u defanzivi to i te kako zaslužio ove sezone, čelnici kluba sa Nou Kampa ne žele da mu udvostruče platu, pa je najpre "udicu bacio" Žoze Murinjo, voljan da uloži 60 miliona evra u ovaj transfer, koliko je i predviđeno kao otkupna klauzula važećim ugovorom između Barselone i Umtitija.

Međutim, kako javljaju španski mediji, ovog 24-godišnjeg Francuza jako želi i - Real Madrid. Predsednik "kraljevića", Florentino Perez, prema pisanju "Don balona" jako voli fudbalske kvalitete Samjuela Umtitija i voljan je da plati koliko treba ne bi li njime pojačao odbrambeni bedem kluba iz španske prestonice.

Sve na jednom mestu

(Darko Nikolić)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.