Header Ads

UŽIVO Blista Đorđe Ivanović u Humskoj, Partizan - Radnički 3:1 /FOTO/

FK Partizan, FK Radnički NišFoto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Fudbaleri Partizana u trećem kolu plej-ofa Superlige dočekuju niški Radnički i taj meč iz Humske možete pratiti uz Blicsport.

Crno-beli moraju da pobede kako bi odložili promociju Crvene zvezde u novog šampiona, jer bi večiti rival bez obzira na rezultat u Humskoj osvojio titulu u subotu trijumfom u Kruševcu.

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Ako izabranici Miroslava Đukića izgube, titula matematički već ovog četvrtka ide na Marakanu. Partizan ima probleme i sa povredama, pa golmana Stojkovića menja Jovičić, dok je Jevtović na mestu štopera jer su odsutni Mitrović i Ostojić.

Još uvek aktuelni prvak se više okreće polufinalu Kupa i revanšu sa Čukaričkim 9. maja (posle 4:2 na Banovom brdu), a računajući sva tamičenja poslednji put je poražen na svom terenu 28. septembra prošle godine u Ligi Evrope od kijevskog Dinama (2:3) i vezao je 14 mečeva bez neuspeha.

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

DRUGO POLUVREME U TOKU Partizan - Radnički Niš 3:1 (2:1)

Stadion: Partizan. Sudija: Sudija: Dalibor Manojlović (Knjaževac).

Strelci: Ivanović u 16. i 44, i Tošić u 57. za Partizan, a Pavkov u 13. minutu za Radnički.

Partizan: Jovičić - N.R. Miletić, Marković, Jevtović, Antonov - Tošić, Zdjelar, Pantić, Đerlek - Ivanović, Ožegović.

Radnički Niš: Šaranov - Aksentijević, Petrović, Simunović, N. Stanković - Mićić, Lalatović (od 53. Stanisavljević) - Mrkić, Sl. Stojanović, Babić - Pavkov.

Posle predaha, veliku šansu imao je Radnički i to tako što je Pavkov uhvatio makazice posle kornera i loptu poslao preko gola. Bolje su bile Nišlije u nastavku, ali je Partizan iz prve prilike došao do 3:1! Rešio je Ivanović da bude igrač utakmice, odlično je probio po levom krilu i pronašao Tošića kome nije bilo teško da zatrese mrežu u 57. minutu.

PRVO POLUVREME Preokret u režiji Ivanovića, Partizan - Radnički Niš 2:1

Odmah su crno-beli krenuli sa ofanzivom, Zoran Tošić i Đerlek su razmenili dupli pas u četvrtom minutu i ovaj drugi je iskosa sa leve strane šutirao pravo u Bojana Šaranova. Ipak, brzo su se Nišlije oslobodile pritiska i povele u 13. minutu!

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Najpre je Babić fantastično šutirao u gornji desni ugao, a Jovičić još boljom odbranom sačuvao mrežu, ispostaviće se na kratko. Usledio je korner sa desne strane i centaršut na drugu stativu odakle je lopta došla do Milana Pavkova, i napadač Zvezde koji je pozajmljen Radničkom je u petercu neometan glavom pogodio u metu iako je Jevtović sa gol-linije pokušao da spreči pogodak - 1:0.

Nije dugo taj rezultat bio na semaforu, pošto je Đorđe Ivanović iskosa sa desne strane iz drugog pokušaja matirao Šaranova za 1:1 od 16. minuta. Vrlo raspoložen je bio Danilo Pantić koji je proigrao strelca za domaći tim i potom šutirao tik pored stative.

Rasplamsala se borba, pa je uzvratio Mićić "bombom" sa oko 25 metara kojom je naterao Jovičića na novu paradu i sjajnu intervenciju sredinom prvog poluvremena.

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Uspeo je Partizan da još jednom zatrese mrežu, učinio je to Ožegović na asistenciju Antonova koji je bio u ofsajdu za pomoćnog sudiju, što zapravo nije bio slučaj, te je gol neopravdano poništen.

Tandem Pantić - Ivanović je dobro sarađivao i u 36. minutu, ali tada Šaranov nije imao težak posao, dok je u 44. bio nemoćan. Ivanović je ovaj put sa Tošićem odigrao dupli pas i iskosa sa desne strane majstorski pogodio dalji ugao za preokret i 2:1.

Sve na jednom mestu

(Veljko Ivanović/N.T.)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.