Header Ads

UŽIVO Crveno-beli igraju za titulu, Pešić strelac iz penala, Napredak - Zvezda 0:2

Nenad KrstičićFoto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Fudbaleri Crvene zvezde od 16 sati u Kruševcu igraju sa Napretkom prvenstveni meč u kome im pobeda donosi titulu, a sva zbivanja sa ove utakmice možete da pratite uz Blicsport.

Iako ima još četiri utakmice do kraja nadmetanja, crveno-beli bi sa tri boda u "Lazarevom gradu" matematički obezbedili pehar, jer je u ovom trenutku prednost nad Partizanom čak devet bodova.

Detalj sa prethodnog susreta Zvezde i NapretkaFoto: Dušan Milenković / RAS Srbija
Detalj sa prethodnog susreta Zvezde i Napretka

Ako tih "+9" ostane pred tri završne runde, crno-beli ne mogu da prestignu najvećeg rivala jer ekipa trenera Vladana Milojevića ima bolji učinak u međusobnim duelima.

Podsetimo, u dva ovosezonska susreta Zvezda nije uspela da savlada Kruševljane - Napredak je najpre trijumfovao sa 1:0 na svom terenu, a onda je bilo 1:1 na našem najvećem stadionu.

DRUGO POLUVREME U TOKU Napredak - Crvena zvezda 0:2

Kruševac - Stadion: Mladosti; Sudija: Miloš Đorđić.

Strelci: Krstičić u 79. i Pešić (pen) u 90. minutu.

Napredak: Petrović, Boranijašević, Ostojić, Veškovac, Kostić, Šljivić, Sekidika (od 68. Eskić), Vulić, Ndijae (od 76. Milisavljević), Zec, Vukanović

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Babić, Le Talek, Gobeljić, Krstičić, Jovičić (od 46. Donald), L. Ilić (od 60. Radonjić), Ben, Adžić (od 81. Srnić), Pešić.

Požalio se Branko Jovičić na povredu ramena pred kraj prvog dela i u pauzi je ambulatnim kolima prevežen sa stadiona, a njegovo mesto zauzeo je Mičel Donald. Zapretila je Zvezda u 53. minutu kada je Adžić iz prekida sa leve strane pronašao Bena čiji je udarac glavom otišao malo pored stative.

Nedugo zatim je Vladan Milojević napravio i drugu izmenu i na teren poslao Nemanju Radonjića umesto Luke Ilića.

I zakuvalo se onda u Kruševcu, pošto su počele da se ređaju šanse pred domaćim golom. Probali su Donald, Radonjić i Pešić u razmaku od samo nekoliko sekundi, na kraju i Krstičić, ali je ostalo 0:0 pred poslednjih 20 minuta.

Usledila je druga pauza zbog vrućine na meču i posle nje je Aleksa Vukanović odlično šutirao iz okreta sa oko 14-15 metara i stavio Borjana na muke. U 74. minutu je došlo do žestokog sudara glavama Srđana Babića i Ndiajea u kome je vezista Napretka izvukao "deblji kraj" i morao je van terena, jer je delovao prilično dezorjentisano.

Čekala je Zvezda na vredan pogodak, napadala i zatresla mrežu u 79. minutu - Gobeljić je centrirao sa levog krila, lopta je sve prošla do Krstičića koji ju je zakucao pod prečku za 0:1. Grabili su crveno-beli ka 28. tituli i pobeda je osigurana u 90. minutu. Ben je iznudio penal, a "ranjeni" Pešić, kome je u duelu raskrvarena glava, bio je siguran sa bele tačke za 0:2.

Najbolji strelac Zvezde uspeo je samo da izvede penal pre nego što je napustio teren, jer mu nije bilo dobro, a Milojević više nije imao pravo na izmenu. To je samo tek toliko bacilo senku, jer su crveno-beli bili spremni za šampionsko slavlje.

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

PRVO POLUVREME Bez šansi, Napredak - Crvena zvezda 0:0

Zvezdini navijači su okupirali Kruševac i samo se njihova pesma ori sa ispunjenih tribina stadiona Mladosti. Oprezni su bili na terenu i jedni i drugi u prvih 10 minuta, pokušavali su Luka Ilić i Adžić, ali bez opasnijih šansi.

Zatim je i Ilić šutirao preko gola, Kruševljani su se odlično branili i čekali šansu koju su dočekali u 19. minutu kada je Vukanović stavio Borjana na muke, ali iz ofsajda. Probao je pre toga i Adžić direktno iz kornera, i Petrović je nekako sačuvao mrežu.

Tačno na polovini poluvremena sudija Đorđić je označio tajm-aut kako bi se igrači osvežili usled velike vrućine u Kruševcu.

I nastavili su izabranici domaćeg trenera Milorada Kosanovića da zatvaraju sve prilaze golu, pa su se crveno-beli prilično mučili u ofanzivi. Taktičko nadmudrivanje bilo je na snazi ispred lepih poteza i prilika, i na veliki odmor se otišlo bez pogodaka.

Nije publika mogla mnogo toga da vidi...

Sve na jednom mestu

(Nebojša Todorović)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.