Header Ads

DVOBOJ SRPKINJA U LIGI ŠAMPIONA Milena Rašić se popela na krov Evrope

Milena RašićFoto: FIVB / Promo

Odbojkašice Vakifbanke iz Istanbula, za koju nastupa naša reprezentativka Milena Rašić, osvojile su Ligu šampiona pošto su u finalu fajnal-fora u Bukureštu savladali domaću ekipu Albu Blaž sa 3:0 po setovima (25:17, 25:11, 25:17).

Furiozno su odbojkašice Turske ekipe došle do trofeja. Nijednog trenutka se pobednik nije dovodio u pitanje, pogotovu posle ubedljivo dobijenog drugog seta.

Foto: @FIVBWomensCWC / Twitter

Još jedan dobar meč za Vakifbanku odigrala je kapiten naše reprezentacije Milena Rašić koja je susret završila sa 10 poena.

Za Albu nastupa neverovatan broj naših odbojkašica, Aleksandra Crnčević, Tijana Malešević, Nataša Krsmanović, kao i članovi stručnog štaba Darko Zakoč, Stevan Ljubičić, Karolj Ferenc i Bojan Perović. Ekipa iz Blaža je tako ostvarila najveći uspeh u istoriji kluba plasmanom u finale Lige šampiona, dok je Vakfibanka odbranila titulu osvojenu prošle godine to im je ukupno četvrtu titula klupskog prvaka Evrope.

Nisu izabranice našeg trenera Draka Zakoča pružile otpor kakav se očekivao, posebno što se završni tunir igrao u Rumuniju. Srpska reprezentativka Aleksandra Crnčević zabeležila je osam poena, dok je Tijana Malešević dodala dva, a Nataša Krsmanović je bila bez učinka.

Sjajno priznanje pripalo je Mileni Rašić koja je proglašena za najbolju blokerku finalnog turnira.

Sve na jednom mestu

(Časlav Vuković)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.