Header Ads

VLADAN MILOJEVIĆ NAPADA LIGU ŠAMPIONA Čovek koji je preporodio Zvezdu

Vladan MilojevićFoto: A. Dimitrijević / RAS Srbija

Morate da slušate srce. Ja ga slušam. Volim Crvenu zvezdu. Više puta sam to pokazao i rekao. Idemo dalje - rekao je trofejni trener.

Crveno-beli su dobili najveće pojačanje za sledeću sezonu. Vladan Milojević ima sezonu koja će sigurno ući u istoriju kluba jer je sa Zvezdom ušao u grupnu fazu Lige Evrope, a na taj način su crveno-beli posle 25 godina prezimili na međunarodnoj sceni. Ono što je najbitnije za navijače je to što je osvojio titulu tri kola pre kraja domaćeg šampionata i pehar najboljeg tima domaćeg prvenstva vratio na „Marakanu“.

Foto: Dušan Milenković / RAS Srbija

- Ja sam rekao da to nije sporno, moja želja i put kojim smo krenuli... Bitno je da imate kontinuitet. Ponude koje imate? Morate da slušate srce. Ja ga slušam. Volim Crvenu zvezdu. Više puta sam to pokazao i rekao. Idemo dalje - rekao je Milojević

On je sa svojim pomoćnicima i igračkim kadrom umnogome doprineo da rukovodstvo kluba lakše progura poslovanje u tekućoj sezoni. Plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope donelo je Zvezdi oko 9,5 miliona evra kada se saberu nagrade UEFA i sponzora, kao i zarada od ulaznica, dok će generalni sponzor “Gasprom” nagraditi klub sa 200.000 evra za prvo mesto u Superligi. Na ovu sumu možemo dodati i prodaju Gelora Kange (milion evra) i Ričmonda Boaćija (5,5 miliona evra) jer je za dobre igre njih dvojice najzaslužniji upravo Milojević, što znači da je ukupan prihod kluba oko 16 miliona evra.

Foto: M. Metlaš / RAS Srbija

Međutim, ono što je ove sezone najviše krasilo tim Crvene zvezde je velika ozbiljnost u igri i mali broj primljenih golova, što je novina za naše klubove. Podatak koji zvuči neverovatno jeste da je ekipa u grupnoj fazi Lige Evrope na šest utakmica primila samo dva gola! Ovaj detalj zaslužuje dubok naklon i poštovanje svakog navijača koji prati fudbal, bez obzira na pripadnost klupskim bojama. Osim uspeha, Milojević je doneo i novi imidž. Nikad nijednu ružnu reč o protivniku, poštovanje prema najvećem rivalu, veoma korektan odnos prema medijima i pozitivnu energiju od prvog dana priprema. On je imao najveći uticaj na odličnu atmosferu kako u svlačionici tako i u klubu, a ista se prenela i na tribine našeg najvećeg stadiona.

Foto: FK Crvena zvezda / Promo

Šta sledi u narednom periodu kada su u pitanju Milojević i Crvena zvezda? Ostankom na klupi, može se doći do zaključka da su planovi trenera i uprave za sledeću sezonu veoma ozbiljni. Ulazak u Ligu šampiona bi bila kruna dosadašnjeg rada, dok bi se prolaz u grupnu fazu Lige Evrope mogao smatrati kao naredni korak u konačnoj stabilizaciji kluba i njegovog potpunog ozdravljenja. Za nastavak uspešnih rezultata potrebna su pojačanja. Ne bi trebalo sumnjati u Milojevića s obzirom na to da je prelazni rok minulog leta bio jedan od najboljih u novijoj istoriji kluba. Ne samo da su dovedena pojačanja u koja su mnogi sumnjali (Stojković, Savić, Borjan, Gobeljić, Babić, Rodić, Jovičić, Radonjić, Krstičić i Pešić), nego su i igrači koji su bili u klubu odigrali na mnogo višem nivou nego do tada (Le Talek, Donald i Boaći), što je direktan pečat trenera i njegovih pomoćnika. Kao potvrda se može pomenuti i poslednje pojačanje Ben, koji je odigrao na zavidnom nivou od dolaska pred prolećni deo prvenstva i pokazao da će biti ozbiljan adut u igri crveno-belih.

Foto: Goran Srdanov / RAS Srbija

Proslava titule je zakazana za utakmicu poslednjeg kola protiv Voždovca 19. maja. Potom sledi odmor za sve igrače i članove stručnog štaba. Ne treba zanemariti podatak da će zaključno sa poslednjim kolom domaće lige broj zvaničnih utakmica premašiti broj od 50 ove sezone.

Vladan Milojević i Crvena zvezda nastavljaju uspešnu priču, na radost svih u klubu i navijača crveno-belih.

Možda i sin Nemanja bude crveno-beli

Veliki broj imena se pominje kao potencijalno pojačanje. Mnogo je igrača koji bi rado došli u Zvezdu. Zbog rezultata iz ove sezone standardi su povišeni, te se mogu očekivati samo igrači koji će moći da pomognu ka putu u grupnu fazu nekog od dva evropska takmičenja. Milojević odlično poznaje situaciju na tržištu Grčke, i zato ne bi bilo iznenađenje da se klub igrački pojača iz pomenute zemlje. U medijima se pominjao i talentovani napadač Čukaričkog Nemanja Milojević (sin Vladana Milojevića). U nedavnom intervjuu za naš list, trener crveno-belih je imao spreman odgovor:

- Zašto da ne? Ja nemam s tim problem. On sam bira svoj put, a ja sam tu da ga podržim. Videćemo kako će se njegova karijera dalje odvijati. Fudbal je čudo, nikad se ne zna.

Učinak Vladana Milojevića

SUPERLIGA

Utakmica: 35

Pobeda: 30

Nerešene: 4

Poraz: 1

Gol-razlika: 89:17

LIGA EVROPE

Utakmica: 16

Pobeda: 7

Nerešenih: 6

Poraz: 1

Gol-razlika: 19:11

Sve na jednom mestu

(Milan Zarić)

Foto: Dušan Milenković / RAS Srbija
Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.