Header Ads

VRATIO SE STARI NOLE Đoković u Madridu savladao Nišikorija, 11. put uzastopno u karijeri

Novak ĐokovićFoto: Kiko Huesca / EPA;

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Keija Nišikorija u prvom kolu mastersa u Madridu, rezultatom 7:5, 6:4, posle nešto manje od dva sata igre. On će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela Edmund - Medvedev.

Ovaj duel mogli ste da pratite uživo uz Blicsport.

Novak ĐokovićFoto: Alejandro Garcia / EPA;
Novak Đoković

Đoković - Nišikori 7:5, 6:4

Susret je počeo servisima našeg najboljeg igrača "belog sporta", a to isprva nije delovalo savršeno, i pored 30:0 na semaforu. Naime, vrlo brzo je Nišikori preuzeo inicijativu, čak imao dve brejk lopte, no posle šest minuta vrlo zanimljive borbe sa osnovne linije, Nole je "sačuvao servis".

Japanac je uspeo da iskoristi prednost servisa u prvom gemu koji je servirao na meču, dozvolivši tri poena srpskom igraču, potom je Đoković uzvratio maltene istom merom i poveo sa 2:1.

Foto: SEBASTIEN NOGIER / EPA;

Usledio je maratonski, četvrti gem, u kom je Novak imao brejk šansu, ali je na žalost naših navijača, propustio, pa se nastavilo igrom "gem za gem".

Kei je uspeo već u narednom da napravi "brejk", i to bez izgubljenog poena. Nastavio se "pravi rat" na terenu, pa je Novak vratio brejk, izjednačio na 3:3, i onda se nastavilo sa zadržavanjem servisa na obe strane.

Novak je obradovao svoje navijače, kada je nastavio u odličnom ritmu da se bori sa Japancem, pa je tako poveo sa 5:4 i bio nadomak osvajanja prvog seta.

Foto: Alejandro Garcia / EPA;

Nišikori je uspeo nekako da se "izvuče" i uvede meč u "doigravanje", odnosno do sedmog dobijenog gema, a Novak je poveo sa 6:5, sigurnijom i konkretnijom igrom. To se isplatilo, jer je glavni brejk u prvom setu dobio naš teniser i došao do 7:5, posle 66 minuta igre.

Na startu novog seta, obojica su uspela da na svoj servis dođu do gema, a onda je Srbin poveo sa 2:1. Uzvratio je Japanac za veoma kratko vreme i izjednačio, potom je bez izgubljenog poena, Novak osvojio treći gem u drugom setu. Nastavilo se "gem za gem", pa je tako Novak dobio šansu da dođe na korak od pobede, pri rezultatu 4:4 i svom servisu.

Uspeo je da dođe do 5:4, a onda i do "glavnog brejka" koji mu je doneo trijumf. Ovo je bio 12. uspeh Novaka Đokovića u duelima sa Nišikorijem, a 11. uzastopni, još od 2014. godine, kada je Japanac slavio na US openu, u polufinalu.

Sve na jednom mestu

(Andrija Bulatović

Izvor: Blic Tenis
Омогућава Blogger.