Header Ads

"OVO SMO ZASLUŽILI DA DOBIJEMO, NISU POKAZALI DA SU BOLJI" Marinković utučen posle poraza, ali ponosan na ekipu

KK Partizan, KK BudućnostFoto: Igokea - Nenad Vuruna / Promo

Košarkaši Budućnosti porazili su Partizan u polufinalu Superkupa ABA lige u Laktašima sa 90:87, posle jednog produžetka i lavovske borbe.

Crno-beli su ostali bez šanse za trofej, ali je mlada ekipa Nenada Čanka pokazala izuzetan kvalitet i najavila interesantnu sezonu, sa čime se složio i Petar Popović, član crnogorskog šampiona koji je bacanjima u finišu susreta rešio duel.

Foto: KK Igokea/Nenad Vuruna / Promo

"Bila je jako teska utakmica, Partizan je pokazao da ima mladu i jaku ekipu. Bilo je dosta slobodnih bacanja na kraju meča, koja sam, na sreću, pogodio. Nije kraj Superkupa, treba se pripremiti za sledeći meč i finale. Gledaćemo duel Zvezde i Cedevite i najbitnije je samo da se pripremimo za sledeću utakmicu", naveo je Popović.

Vanja Marinković je bio tužan zbog poraza u sjajnoj utakmici, ističući da je Partizan više zaslužio pobedu.

Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija

"Ovo smo zaslužili da dobijemo. Ovo je mlada ekipa, puna entuzijazma koja hoće da ide napred i uđe u plejof ABA lige. Nisu pokazali da su kvalitetniji.", teško je podneo poraz Marinković.

pročitajte i...

"U ovim trenucima je teško pogoditi bacanja. Posle 50 minuta opterećenje je još veće. Svaka čast "Popu" (Petru Popoviću) na pogođenim bacanjima. Teško je prognozirati finalistu, ali su to dve ekipe koje će juriti tron ABA lige", rekao je Nikola Ivanović, najbolji igrač Budućnosti koji ipak nije rešavao susret sa Partizanom, što je bio ranije slučaj.

Sve na jednom mestu

(M. D.)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.