Header Ads

ŠOKANTAN KRAJ KARIJERE? Čikago objavio strašne vesti: Artritis je uznapredovao...

Omer AšikFoto: Tanjug/AP

Košarkaš Čikago Bulsa i reprezentacije Turske, Omer Ašik, na pragu je da završi karijeru zbog artritisa koji je opasno uznapredovao.

Kako javlja klub iz "vetrovitog grada", stvar je krajnje ozbiljna, zbog čega će centar biti odsutan na duže vreme, bez tačnih naznaka da li će do povratka doći.

Omer Ašik na duelu sa DetroitomFoto: Tanjug/AP
Omer Ašik na duelu sa Detroitom

- Centar Čikago Bulsa Omer Ašik će biti van terena na neodređeno vreme zbog zapaljenskog artritisa koji je napredovao preko leta. On prima redovnu terapiju, ali njegove košarkaške aktivnosti će tek biti određene. Sve najnovije informacije plasiraćemo kada bude prikladno vreme za to - tajnovito su zvučali iz Čikaga, vidno zabrinuti za stanje centra iz Turske.

Ašik je došao u Čikago prilikom trejda prvog februara 2018. godine iz Nju Orleansa, a u NBA karijeri je prosečno beležio 2,9 poena, 4,4 skoka i 152 meča u dresu Bulsa, u dva mandata.

Foto: Tanjug/AP

Našim navijačima nije u lepom sećanju, jer je na meču polufinala Mundobasketa 2010. godine u jednom od najkontroverznijih utakmica svih vremena simulirao povredu oka, nakon čega nije šutirao slobodna bacanja, najviše zbog toga što je bio nesiguran izvođač istih.

Sve na jednom mestu

(A.B.)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.