Header Ads

Milivojevićev prvenac najavio muke za Bilića, Arsenalov preokret, goleada Liverpula, Siti ne da vrh

Foto: Tanjug/AP Luka Milivojević postiže gol iz penala

Milivojevićev Palas je i dalje prikovan za dno prvenstvene tabele, sa samo četiri boda iz deset nastupa, a protiv "čekićara" čijem menadžeru Slavenu Biliću preti otkaz, u drugoj polovini prvog poluvremena primio je dva gola. U 50. minutu srpski reprezentativac je snažnim udarcem u levu stranu matirao Džoa Harta koji je otišao u suprotnu, što je učinilo da Bilić do kraja strepi. Sa razlogom. U sedmom minutu sudijske nadoknade vremena, Vilfred Zaha se probio po levoj strani kaznenog prostora Vest Hema, pa niskim, dijagonalnim šutem, doneo veliku radost svima kojima je Kristal Palas drag, a učinio da hrvatski stručnjak bude pred otkazom jer je prikupio devet bodova iz 10 mečeva.

Foto: Tanjug/AP Vilfred Zaha

Arsenal je izgubio prvo poluvreme protiv Svonsija, a onda je na scenu stupio Sead Kolašinac. On je u 51. minutu izuzetno snažnim udarcem iskosa sa leve strane poravnao na 1:1, a sedam minuta kasnijeje asistirao Aronu Ramziju sa levog krila za trijumf.

Foto: Tanjug/AP Sead Kolašinac postiže gol protiv Svonsija

Nervirali su se u prvom poluvremenu i navijači Liverpula, jer je njihov tim preko Salaha promašio penal protiv Hadersfilda, no Junajtedov dželat nije uspeo da izdrži u drugih 45 minuta. Tada su Staridž i Firmino u razmaku od osam minuta rešili pitanje pobednika, da bi se Salah donekle iskupio za kiks, asistirajući Vijnaldumu za konačnih 3:0 u korist Crvenih kod kojih je Marko Grujić ostao neiskorišćena rezerva.

Foto: Tanjug/AP Mohamed Salah izvodi penal protiv Hadersfilda

Dva primljena gola nisu mnogo uznemirila navijače vodećeg Sitija, čiji je voljeni klub gostovao Vest Bromviču. Jer, na prvi, Džeja Rodrigeza za 1:1 u 13. minutu, odmah je odgovorio Fernandinjo, koji je svega dva minuta kasnije iskoristio asistenciju uvodnog strelca na meču, Sanea. "Građani" su obezbedili trijumf u 64. minutu preciznim udarcem Sterlinga, samo tri minuta po njegovom ulasku u igru, a drugi, utešni gol, VBA je preko svog rezerviste Filipsa postigao u sudijskoj nadoknadi vremena, kada je već bilo jasno kome će pripasti ceo plen.

Foto: Tanjug/AP Radost fudbalera Mančester sitija tokom meča sa VBA

PREMIJER LIGA, 10. KOLO

SUBOTA

Mančester junajted - Totenhem 1:0 (0:0)

(Marsijal 84)

Arsenal - Svonsi 2:1 (0:1)

(Kolašinac 51, Remzi 58 - Klukas 22)

Kristal Palas - Vest Hem 2:2 (0:2)

(Milivojević 50 pen., Zaha 90+7 - Hernandez 31, Aju 43)

Liverpul - Hadersfild 3:0 (0:0)

(Staridž 50, Firmino 58, Vijnaldum 75)

Votford - Stouk 0:1 (0:1)

(Flečer 16)

VBA - Mančester siti 2:3 (1:2)

(Rodrigez 13, Filips 90+2 - Sane 10, Fernandinjo 15, Sterling 64)

18.30 Bornmut - Čelsi

NEDELJA

14.30 Brajton - Sautempton

17.00 Lester - Everton

PONEDELJAK

21.00 Barnli - Njukasl

Tabela Premijer lige

(Darko Nikolić)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.