Header Ads

AFERA "GAZDIN PIŠTOLJ" Grčka vlada do daljnjeg prekinula fudbalsko prvenstvo zbog haosa u Solunu

Ivan SavidisFoto: Tanjug/AP

Grčka Vlada odlučila je da prekine fudbalsko prvenstvo na neodređeno vreme nakon skandala u Solunu kada je vlasnik PAOK-a Ivan Savidis na meču protiv AEK-a uleteo na teren sa pištoljem u pokušaju da se obračuna sa sudijom.

Ivan Savidis sa pištoljem na terenuFoto: Tanjug/AP
Ivan Savidis sa pištoljem na terenu

Nakon sastanka premijera Grčke Aleksisa Ciprasa i zamenika ministra sporta Jorgosa Vasilijadisa doneta je odluka da se zaustavi takmičenje.

"Odlučili smo da prekinemo šampionat ... Neće početi ponovo, osim ako ne postoji jasan okvir, sa novim pravilima i uslovima", rekao je Vasilijadis, a prenosi agencija Rojters.

Kako je saopšteno, grčki Savez i Vlada su u stalnom kontaktu sa UEFA i trenutno ne postoji mogućnost ugrožavanja pravila mešanje politike u sport.

Drugi put u samo nekoliko godina odlučeno je da se zaustavi grčki šampionat, sada jer je sudija Jorgos Kominis morao da prekine utakmicu u Solunu usled upada na teren nezadovoljnog Savisa zbog poništenog gola PAOK-u.

Zbog dešavanja na stadionu Tumba grčka policija izdala je nalog za hapšenje Savidisa i četiri člana njegovog obezbeđenja.

Sve na jednom mestu

(Tanjug)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.