Header Ads

CRVENO-BELI OSTALI BEZ JEDNOG TROFEJA Zvezdina kob: Pet godina bez Kupa

FK Crvena zvezdaFoto: FK Crvena zvezda / Promo

Crvena zvezda ostala je u Ć apcu bez jednog trofeja, prokletstvo Kupa koji crveno-beli nisu pet godina osvojili. Posle eliminacije iz ĆĄesnaestine finala Lige Evrope, Zvezda je pala, ĆĄto se ocrtalo na igre, pa i rezultate.

Mitar MrkelaFoto: FK Crvena zvezda / Promo
Mitar Mrkela

U poslednjih nekoliko mečeva crveno-beli ne liče na sebe, pa se upalila crvena lampica. Mačva je izbacila posle penal ruleta izabranike Vladana Milojevića.

- Ne mogu da pričam o nekom prokletstvu Kupa ili ranijim vremenima, već mogu da dam analizu ove sezone. U to spada i neuspeh koji smo doĆŸiveli u Ć apcu. Od prvog dana, iĆĄli smo uzlaznom linijom. Odigrali smo 45 utakmica i, ne računajući ispadanje iz Kupa Srbije, načelno sam zadovoljan. E sada, činjenica je da smo u poslednje tri utakmice igrali vidno loĆĄije u odnosu na neke pređaĆĄnje partije. Pad u igri krenuo je od meča sa Vojvodinom, nastavio se protiv Napretka i zaokruĆŸen je sa Mačvom - kaĆŸe za Blicsport sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

Pitanje je kolika je dubina krize crveno-belih.

- Jasno je da Crvena zvezda uvek stremi najviĆĄim rezultatima. Za eliminaciju iz Kupa ne traĆŸimo opravdanje ni u loĆĄem terenu ni u tome da nam nisu igrala četiri vaĆŸna fudbalera. Razgovaraćemo sa igračima... Ono ĆĄto je meni bitno, ĆĄto se zalaganja i ĆŸelje tiče, tu je sve kako treba.

Zvezdi je ostala samo puna koncentracija na titulu.

- Mislim da će se voditi bitka do poslednjeg kola, iako mi imamo lepu prednost. Međutim, i kada je bilo sve kako treba, kod mene je bio određeni oprez. Nema opuơtanja, sada moramo da zbijemo redove i budemo joơ jači i mentalno i fizički.

Nenad Krstičić na meču protiv MačveFoto: Fejsbuk / FK Crvena zvezda / Promo
Nenad Krstičić na meču protiv Mačve

I kada se padne, vaĆŸno je pre ustati.

- Svestan sam veličine Zvezde jer sam u njoj proveo veliki broj godina. Evo vidite i sada, odigraơ dve utakmice slabo, a neko to odmah protumači kao duboku krizu. I to na jednom meču primiơ gol u 90. minutu, a na drugom kiksneơ posle penala. Tako je to kod nas...

U nedelju - ponovo Ć abac i dĆŸelat iz Kupa Srbije.

- Od nas se očekuju samo pobede. Niko ne pita da li je loơ teren, ili da li nam nedostaje ključni prvotimci. Idemo u goste Mačvi da trijumfujemo. Očekujem osvajanje tri boda - sumirao je Mrkela.

Vladan MilojevićFoto: Duơan Milenković / RAS Srbija
Vladan Milojević

Mrkela: Podrơka Milojeviću

Trener Milojević prihvatio je na sebe krivici za ispadanje iz Kupa. Sportski direktor Mitar Mrkela

- Ja se ne bih sloĆŸio sa time da je Milojević kriv. Imamo izvanrednog trenera. I odlične igrača. U fudbalu ima i uspona i padova, to su sasvim normalne stvari. Ne treba sada praviti nepotrebnu dodatnu dramu - istakao je Mrkela.

Sve na jednom mestu

(Veljko Ivanović)

Izvor: Blic.rs
ĐžĐŒĐŸĐłŃƒŃ›Đ°ĐČĐ° Blogger.