Header Ads

VELIKA POBEDA SRBIJE Odluka EHF: Kosovska selekcija će morati da igra u Kragujevcu bez obeležja

Ženska juniorska rukometna reprezentacija SrbijeFoto: RSS / Promo

Rukometni savez Srbije ostvario je veliku pobedu za "zelenim stolom", pošto će ženska juniorska reprezentacija takozvanog Kosova morati da igra na kvalifikacionom turniru u Kragujevcu za plasman na Evropsko prvenstvo bez obeležja, odlučio je Izvršni odbor Evropske kuće rukometa (EHF).

Foto: RSS / Promo

Podsetimo, Rukometni savez Kosova je pre dve nedelje obavestio EHF da ne prihvata da selekcija ove nepriznate države igra bez zastave i himne u Srbiji, čak je i postojala šansa da se kvalifikacioni turnir igra u nekoj drugoj zemlji, ali od svega toga neće biti ništa.

Izvršni odbor je istakao da je Srbija kao domaćin sve preduzela kako bi turnir protekao u najboljem mogućem redu, garantovana je bezbednost svim učesnicima, pa je i problem oko ulaska selekcije Kosova u našu zemlju rešen.

Naime, Izvršni odbor EHF-a doneo je odluku da će se selekcije Srbije, Kosova, Norveške i Slovačke boriti za plasman na kontinentalni šampionat u okviru grupe 5, ali da će se svih šest mečeva u Kragujevcu održati bez intoniranja himne ili isticanja zastave.

Čak ni arbitri i delegati pomenutih mečeva neće imati obeležja, a jedini zastava koja će se vijoriti u hali "Jezero" biće ona Evropske kuće rukometa.

Sve na jednom mestu

(B. O.)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.