Header Ads

"DA NAUČIMO NA ZVEZDINOJ LEKCIJI" Đukić: Izašli smo iz krize, vidimo da su i drugi sa ove zemaljske kugle

Miroslav ĐukićFoto: Martin Divisek / EPA;

Fudbaleri Partizana posle dva meča igraće u Superligi Srbije pred navijačima. Crno-beli u nedelju (13 sati) dočekuju Radnik u 28. kolu, a trener Miroslav Đukić sa zadovoljstvom je konstatovao da je ekipa izašla iz rezultatske krize.

Ognjen OžegovićFoto: M. Cvetković / RAS Srbija
Ognjen Ožegović

Klub iz Humske je prethodno kažnjen zbog ispada navijača i tuče na derbiju protiv Crvene zvezde, pa su tribine bile prazne na utakmicama protiv Rada i Zemuna.

- Posle dužeg vremena igramo pred našom publikom, sigurno da je to veoma pozitivna stvar za nas. Želimo da navijačima predstavimo naš napredak, da pokažemo da se ekipa nalazi u dobrom momentu. U uzlaznoj smo putanji i očekujem da osvojimo tri boda koji će nam biti značajni za samopouzdanje - rekao je trener Partizana Miroslav Đukić.

Na meču protiv Radnika neće igrati Bojan Ostojić, Milan Mitrović i Miroslav Vulićević, dok se Zoran Tošić i Nebojša Kosović vraćaju u takmičarski ritam, baš kao i Sejduba Suma koji se nalazi u konkurenciji za sastav tima.

- Zoran Tošić se vraća da radi danas sa nama i to je lepa vest. Kosović takođe, on je veoma bitan igrač, kreativac koji može dosta toga da nam donese u veznom redu. Suma je spreman, trenira normalno, može da bude na spisku za utakmicu

Đukić očekuje defanzivan pristup Surduličana u Humskoj.

- Sigurno da ovde možemo očekivati tvrd i težak meč. Veoma je bitno otvoriti meč što pre možemo da bismo igrali bez opterećenja. Mislim da ćemo voditi meč i igru, a da će oni pokušati da nas ugroze preko kontri, što im ne treba dozvoliti jer je to njihovo glavno oružje.

Miroslav ĐukićFoto: FK Partizan / Promo
Miroslav Đukić

Za Partizan utakmica sa Radnikom dolazi u dobrom momentu jer je ekipa prebrodila krizu i vezala tri pobede od kojih jednu u četvrtfinalu kupa Srbije.

- Mi smo uspeli da prebrodimo krizu koju sve ekipe nekad prolaze. Vidimo da su i drugi sa ove zemaljske kugle i da i oni prolaze kroz krizu, ništa nije neobično. Mi smo to u prethodnih deset dana sanirali i vratili se na pravi kolosek. U Kupu smo prošli dalje, ali ne treba se opuštati i misliti da je sve gotovo ako nema Crvene zvezde. Mislim da na Zvezdinoj lekciji treba da naučimo da nema lakih protivnika. Što se tiče lige, smanjili smo razliku i tako treba da nastavimo.

Đukić se nije složio sa konstatacijom da Partizan ima lakše protivnike do kraja ligaškog dela.

- Ne verujem u imena protivnika. Ne igraju imena nego fudbaleri. U svaki meč ulazimo maksimalno angažovano i koncentrisano. U našoj ligi nema lakih rivala, sa svima smo se mučili i to je potpuno normalno", rekao je trener Partizana.

Svetozar MarkovićFoto: FK Partizan / Promo
Svetozar Marković

Pohvalio je sjajne igre mladog Svetozara Markovića, ali i napadačkog tandema Ognjena Ožegovića i Leandrea Tavambe.

- Sveta (Marković, prim. aut) je pokazao da može da igra na obe pozicije bez problema. Igrač koji se potvrdio i koji iz dana u dan raste, a što je najbitnije ima odličnu glavu, smiren je, staložen, radi predano, a to je najbitnije za mlade igrače. Ne ulazi u euforiju već se iz mirnoće popravlja i raste. Pred njim je velika budućnost. Raduje me mnogo jer Ožegović odlično radi za ekipu, a kada se radi za ekipu dolaze i golovi. I on i Tavamba su shvatili da moraju da nam pomognu u defanzivnom delu. Ekipa i ja smo im zahvalni na tome. Oni odlično rade i u nekom momentu dolazi njihov kvalitet do izražaja, a samim tim i golovi. Važno je što daju golove jer špicevi žive od golova. Zaista se nalaze u dobrom momentu - zaključio je Đukić.

Sve na jednom mestu

(B. O.)

Izvor: Blic.rs
Омогућава Blogger.